Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca ha estat pionera en molts temes de drets socials. El 2016 va ser el primer país del món que va declarar que els transsexuals no són malalts mentals. També, el primer home que es va operar per canviar de sexe va ser danès, Einar Mogens Wegener, que es va convertir en Lili Elner. Aquesta història va inspirar la novel·la, portada més tard al cinema, “La noia danesa”.
Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Una de les cultures que ha estat més modificada al llarg de la història ha sigut la dels Vikings. S'ha arribat a un punt on s'han transformat tant els conceptes, que s'han creat alguns d'erronis. Aquest reportatge se centra en tres idees principals per intentar desmitificar-les, ja que es tenen com a veritats universals, tot i no ser certes.


Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
A Dinamarca és un problema greu la quantitat de menjar que es llença cada dia. Per evitar aquest gran problema s'han creat diferents iniciatives. La primera va ser iniciada per Selina Juul, amb la invenció dels supermercats REMA 1000, on es troben productes a la meitat de preu. Una altra iniciativa menys coneguda va ser la creació d'un establiment anomenat “Wefood”, on tot el menjar que s'hi ven prové de supermercats en què estava previst llençar-lo.


Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Hi ha diferents iniciatives en relació a la integració dels refugiats a Dinamarca. Una d'aquestes iniciatives va ser un projecte d'emprenedoria que va sorgir d'un grup estudiantil a la Universitat de Roskilde. El projecte és anomenat: Students refugees, que consisteix en la integració de persones refugiades a l'educació a diferents Universitats daneses. Concretament, l’any passat uns 20 estudiants van ser acceptats a aquestes Universitats.Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca és avui en dia un dels països més feliços del món segons les estadístiques realitzades per l'ONU durant el 2016. Aquest fet és gràcies a la seva filosofia de vida i un terme arranjat a la seva cultura anomenat "hygge" que ve a significar comoditat i gaudi dels petits plaers que ens ofereix la vida. Però, que és exactament i com es viu el "hygge"?       Següent
|