Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Sota els carrers del centre d’Anvers hi ha De Ruien, una xarxa de 8 kilòmetres de canals subterranis construïts a l’Edat Mitjana. Ha servit per protegir la ciutat, pel comerç, com a claveguera i fins hi tot com a camí d’escampament. Des de fa onze anys està obert al públic però els dies que plou l’aigua puja i no es pot visitar. Durant la ruta veiem que hi ha les plaques dels noms dels carrers que estan damunt nostre. Notem humitat, mola olor i hem vist alguna rata!
En el reportatge d’ avui ens posem les botes d’aigua i anem sota terra per descobrir què s’amaga!

Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Visitaré Bèlgica i m’agradaria visitar una fàbrica de cerveses o fer un tast de cerveses belgues! El que sembla una resposta fàcil de contestar és tot un repte dir un lloc concret.
L’art de la cervesa belga és real, és una subcultura. Tenen 1100 marques de cerveses amb 700 varietats diferents. Però això no s’acaba aquí, perquè per cadascuna hi ha el seu got o copa especial per potenciar el color, el gust, l’aroma i l’espuma.
En el reportatge coneixem les cerveses amb segell Trappist, que són produïdes en monestirs; i la cervesa icònica d’Anvers (De Konink), on fem una visita a la seva fàbrica i un tast a les seves tres cerveses.


Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Cada vegada tenim menys temps per cuinar i, hi ha moltes famílies que no tenen un àpat de qualitat, sa o sostenible damunt de la taula. Un grup de pares i mares vol posar solució a aquest problema i han creat DAGVERS. A l’octubre van iniciar un campanya de micromecenatge fins a finals del 2016, per aconseguir 10.000 euros i ja tenen més del 98%. DAGVERS és un projecte per oferir plats preparats ecològics, frescos, locals i sostenibles a domicili. El repartiment es faria en bicicleta i, un cop tu ho demanis, els plats de temporada, arribarien sobre la taula abans de tres dies. Actualment l’associació col•labora amb la “Casa Ecològica” (edifici autosostenible) d’Anvers on donen suport a projectes iniciatives que respecten el medi ambient.Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Anvers es compromet amb el medi ambient i celebra el Car Free Sunday (Diumenge sense cotxes). Del 16 al 22 de setembre tot Europa tenia marcada al calendari la setmana de la Mobilitat Sostenible i, algunes ciutats han celebrat un Car Free Sunday. Aquest esdeveniment es va iniciar a Bèlgica el 1973 com a mesura d’estalvi de gasolina a causa de la crisis del petroli.
Per tal d’evitar contaminació a la ciutat, a partir de l’1 de febrer del 2017, Anvers es convertirà en Zona de Poques Emissions, en que hi haurà limitacions de vehicles en circulació.
Abans tots els vehicles circulaven, d’aquí poc estaran limitats i després, quin serà el següent pas? Arribarem a veure una Car Free City?

Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
HETSTEEN és l'edifici més antic d'Anvers. És un castell del segle IX construït com a fortalesa, més endavant utilitzat com a presó, com a Museu d’Antiguitats i de Museu Marítim Nacional del 1952 fins el 2008. Ara és "El castell de les preguntes". Els infants de 6 a 12 anys poden assistir als tallers amb l'escola o en el seu temps lliure, amb o sense pares. Es realitzen tallers relacionats amb el tema “El temps". A través de la filosofia, la ciència i l'art els infants aprenen a mesurar el temps, mantenir-lo, entendre la vellesa i la novetat, o la diferència entre rapidesa i lentitud. A més, organitzen tallers teatrals, experiments, esdeveniments, cinema i àpats pels infants. A la sala gran del castell hi ha un espai de trobada on es pot prendre un tassa de xocolata mentre es gaudeix de les vistes al riu. Sempre tens temps.
       Següent
|