Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
Marxar d’Erasmus és una experiència que cada vegada més estudiants emprenen. Millorar la llengua estrangera i aprendre d’una nova cultura són les bases d’aquest programa. Amb lo famós que s’ha fet el conveni, ja no només trobem estudiants sols que s’hi adhereixen, sinó que hi comencen a haver mares que emprenen el repte amb els seus fills. Aquest és el cas de la Judit Soler, una mare catalana que ha passat tot un curs acadèmic a Londres amb la seva família. En aquest documental es fa una petita denúncia de com aquests casos encara no estan gaire contemplats.
Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
Blaze és una companyia britànica creada el 2012 que fa dispositius lluminosos per bicicletes. El seu producte estrella és el laserlight, una llum làser de color verd que col·locat al manillar de les bicicletes projecta el seu símbol al terra per prevenir a tothom de l’aproximació del vehicle. Ciutats com Londres o Nova York ja han dotat tot el sistema de bicicletes públiques d’aquest dispositiu i la companyia creix com l’espuma.
Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
"Black Cabs" és el nom que reben els taxis tradicionals que circulen per les principals ciutats del Regne Unit. La traducció del nom significa literalment "taxi negre" i són una més de les atraccions turístiques de la capital britànica. Per ser conductor d'un d'aquesta taxis i convertir-te en un cabbie, que és com anomenen a aquests treballadors, has d'estudiar i passar l'examen del Knowledge que bàsicament consisteixen en aprendre's tots els carrers, carreteres i carrerons de la ciutat.


Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
La diada de Sant Jordi ja no es una festivitat que només es celebra als Països Catalans. La majoria de capitals europees l'han adoptada gràcies al flux de gent catalana que s'hi mou i a la globalització. Així, aquest 23 d'abril, els londinencs festejaven Saint Geroge a Borought Market, un mercat molt famós ubicat al centre de la capital britànica que obria les portes exclusivament per a l'ocasió. La jornada era una explosió de cultura catalana.

Categories: Ariadna Reche , Londres
Escrit per: blogeuropa
Adaptant-se a les necessitats actuals de la ciutat, a Londres, moltes cabines telefòniques estan canviant radicalment el seu interior. Si fins fa uns anys la gent les feia servir per trucar, l’aparició dels telèfons intel·ligents i el boom digital en què vivim han fet que el seu ús caigués en picat. El Regne Unit disposava als anys 80 de 78.000 cabines telefòniques, actualment ja només en queden 7.500. Aquesta variació alarmant ha impulsat algunes empreses a crear-hi negocis per evitar-ne la desaparició.

       Següent
|