Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Inés Martí , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Els nombrosos graffitis i obres d'art de carrer que omplen els murs d'arreu d'Anvers criden l'atenció de tot visitant. Entre la multitud de pintures, hi ha la d'artistes graffiters de renom que ja han deixat la seva empremta a la ciutat. En total, s'han valorat més de 90 peces que tenen l'etiqueta "d'obra d'art de carrer". Explorem els diferents barris de la ciutat per trobar les més espectaculars.

Categories: Inés Martí , Anvers
Escrit per: blogeuropa
La xocolata belga és, juntament amb la cervesa i els gofres, un dels aliments més característics del país. És coneguda i venuda mundialment i apreciada per la seva alta qualitat. Més de 2.000 artesans elaboren aquest producte a Bèlgica. Recorrem el casc antic d’Anvers en busca de les petites botigues de mestres xocolaters.


Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Sota els carrers del centre d’Anvers hi ha De Ruien, una xarxa de 8 kilòmetres de canals subterranis construïts a l’Edat Mitjana. Ha servit per protegir la ciutat, pel comerç, com a claveguera i fins hi tot com a camí d’escampament. Des de fa onze anys està obert al públic però els dies que plou l’aigua puja i no es pot visitar. Durant la ruta veiem que hi ha les plaques dels noms dels carrers que estan damunt nostre. Notem humitat, mola olor i hem vist alguna rata!
En el reportatge d’ avui ens posem les botes d’aigua i anem sota terra per descobrir què s’amaga!

Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Visitaré Bèlgica i m’agradaria visitar una fàbrica de cerveses o fer un tast de cerveses belgues! El que sembla una resposta fàcil de contestar és tot un repte dir un lloc concret.
L’art de la cervesa belga és real, és una subcultura. Tenen 1100 marques de cerveses amb 700 varietats diferents. Però això no s’acaba aquí, perquè per cadascuna hi ha el seu got o copa especial per potenciar el color, el gust, l’aroma i l’espuma.
En el reportatge coneixem les cerveses amb segell Trappist, que són produïdes en monestirs; i la cervesa icònica d’Anvers (De Konink), on fem una visita a la seva fàbrica i un tast a les seves tres cerveses.


Categories: Maria Domingo , Anvers
Escrit per: blogeuropa
Cada vegada tenim menys temps per cuinar i, hi ha moltes famílies que no tenen un àpat de qualitat, sa o sostenible damunt de la taula. Un grup de pares i mares vol posar solució a aquest problema i han creat DAGVERS. A l’octubre van iniciar un campanya de micromecenatge fins a finals del 2016, per aconseguir 10.000 euros i ja tenen més del 98%. DAGVERS és un projecte per oferir plats preparats ecològics, frescos, locals i sostenibles a domicili. El repartiment es faria en bicicleta i, un cop tu ho demanis, els plats de temporada, arribarien sobre la taula abans de tres dies. Actualment l’associació col•labora amb la “Casa Ecològica” (edifici autosostenible) d’Anvers on donen suport a projectes iniciatives que respecten el medi ambient.


       Següent
|