Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de Gant celebren d’una manera molt especial l’arribada dels nadons al món. Els fanals de la cèntrica plaça de Veerleplein connecten amb les tres maternitats de la ciutat i s’il•luminen amb intensitat cada vegada que una mare dóna a llum a Gant. Així doncs, tothom que hagi presenciat l’escena a la plaça ha estat, d’alguna manera, partícip d’un naixement. A més a més, aquest projecte artístic pren una doble simbologia quan descobrim l’ús que tenia aquesta plaça durant l’edat mitjana.

Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropaTaalcafé Macharius és un lloc d’intercanvi internacional de més de 21 llengües. Segueix la idea de l’economia compartida: no hi ha professors ni jerarquia i tots els participants són voluntaris. Les tres sessions de la tarda permeten que, durant una o dues hores, practiquis aquell idioma que se’t resisteix, però durant la següent sessió ajudis algú a aprendre la teva llengua nativa. Associació i intercanvi són les insígnies d’aquest local. Però és el contacte amb altra gent el que marca la diferència. Lluny de llibres d’aprenentatge, el Macharius ofereix una cosa diferent: llenguatge de carrer i històries reals.
Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropa


La ciutat de Gant és el bressol de la cultura vegana a Europa. Amb el suport del govern i a iniciativa de la potent organizació vegana EVA, Gant va ser la primera ciutat del món que va establir el “dia vegà” a les universitats, escoles i edificis públics. Per ètica, per salut o per tastar nous gustos cada cop són més els habitants de Gant que redueixen el consum de carn en les seves dietes. Així, també restaurants han s’han involucrat en aquesta nova iniciativa que, ara per ara, ja ha travessat fronteres. Una iniciativa pionera que cada cop més ciutats estan adaptant.       
|