Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa


L'Est de Londres ha estat sempre una zona multicultural, artística i plural. Font d'inspiració literària, també havia estat fins fa ben poc una àrea pobra de la capital anglesa, accessible a població amb pocs recursos gràcies a pisos estatals i una forta comunitat unida. Però això està canviant; la revaloració del sòl i l'arribada de nous veïns amb molt poder econòmic està canviant el barri i molts antics habitants es veuen obligats a marxar-ne. D'aquest fenomen se'n diu "gentrificació".
Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: Moderador


El nombre de catalans que viuen a la capital del Regne Unit és força elevat. I pels qui crien els fills a Londres, inculcar la cultura pròpia en un context diferent pot resultar difícil. És per això que la primera escola catalana ofereix classes de llengua i cultura pels nens i és un punt de trobada de les famílies catalanes.
Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
Tot i ser un destí habitual del corrent migratori, Londres no és tan fantàstica com sembla. Aspectes com el clima, la precarietat dels habitatges i la delinqüència situen la felicitat dels habitants de la capital anglesa considerablement per sota de la resta del país. Malgrat tot, hi ha persones que encara creuen en un Londres que brilli tot i les seves dificultats. I el més important; ho porten a terme.

Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
David Bowie, figura icònica de la música contemporània i fill del sud de Londres, va marxar en una gira sense retorn després d'una dura lluita contra el càncer. La ciutat es va sumir en una letargia d'acords i purpurina, i mentre càmeres de tot el món captaven la ciutat de Bowie per transmetre la notícia al món, els londinencs celebraven la partida de l'extraterrestre que va fer de la Terra casa seva.

Categories: Mar Campdepadrós , Londres
Escrit per: blogeuropa
La pluralitat ètnica i cultural de Londres pot resultar difícil d'entendre, de copsar-ne la magnitud si no s'hi viu. La capital anglesa té més habitants forasters que del país actualment. En un contex en què la por al desconegut es manté sempre latent, molts podrien pensar que Londres és una ciutat terrorífica. Però, lluny d'això, la realitat és un panorama acolorit de tolerància i convivència. I Belsize Road, al districte de Camden, n'és l'exemple perfecte.
       Següent
|