LES NOSTRES EMISSIONS: al 33, els dissabtes i diumenges, a les 21.45, i al 3/24, els dissabtes, a les 11.00 i a les 18.00.


destacat mapa europa
Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: blogeuropa
La destrucció i l'horror que es viuen actualment a l'Orient Mitjà han desembocat en una onada de refugiats que arriben a Europa, un dia rere l'altre, sense saber quin futur els espera. Per a molts d'ells, Alemanya és el destí preferit per les facilitats d'acollida que ofereix. Tanmateix, la llarga espera a què s'han d'exposar abans no es gestiona la seva sol•licitud d'asil els fa viure en unes condicions inhumanes que diverses organitzacions de voluntaris intenten millorar. Moabit Hilft, una de les associacions d'ajuda als refugiats més importants, treballa diàriament per fer més fàcil aquest temps d'espera i col•laborar perquè els refugiats s'integrin a la societat alemanya.

Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: blogeuropa
Entre els carrers del barri de Prenzlauer Berg de Berlín s'amaga un petit bosc de llibres. Es tracta d'un conjunt de troncs ben muntats i amb diversos forats que serveixen de cova als llibres que la gent hi deixa. Van anomenar el projecte "Bosc de Llibres" i el 2006 va ser construït amb la finalitat de desmuntar-lo al cap de dos anys, però la seva popularitat ha fet que l'Arbre segueixi plantat enmig del carrer.Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: blogeuropa
Te'n vas a viure a l'estranger i et sents lluny de la teva família, la teva terra i les teves tradicions. I, de sobte, necessites sentir que tot allò que has deixat enrere, en el fons ho portes sempre amb tu. A Berlín, l'associació de Catalanets es va començar a formar el 2007 per la voluntat d'un grup de pares i mares de fer créixer els seus fills en un entorn català enmig de la gran capital alemanya. Entre tots organitzen trobades i esdeveniments del costumari català. Amb uns objectius similars es van formar, també, el KaSal i la Penya Barcelonista Berlín Culer.

Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: blogeuropa


Leila és un projecte de sostenibilitat que va sorgir a Berlín fa cinc anys. Es tracta d'una "biblioteca de coses" i basa el seu funcionament en un sistema de préstec i intercanvis. Al barri de Prenzlauer Berg, de Berlín, hi ha una de les botigues, instal·lada ara fa tres anys, i la idea es va expandint a grans passos. El projecte lluita contra la societat consumista d'avui dia i té per objectiu crear una comunitat lligada a un nou tipus d'economia: l'economia social. És per aquest motiu que la col·laboració dels seus membres és tan important; ells són l'engranatge que fa que el cicle d'ús i reús de les coses no s'encalli.

11/03/2016: Bookforest. Berlín

Categories: Sònia Rovira , Berlín
Escrit per: Moderador


Entre els carrers del barri de Prenzlauer Berg de Berlín s'amaga un petit bosc de llibres. Es tracta d'un conjunt de troncs ben muntats i amb diversos forats que serveixen de cova als llibres que la gent hi deixa. Van anomenar el projecte "Bosc de Llibres" i el 2006 va ser construït amb la finalitat de desmuntar-lo al cap de dos anys, però la seva popularitat ha fet que l'Arbre segueixi plantat enmig del carrer.

Publicitat


       Següent
|