Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Anna López , Lió
Escrit per: blogeuropa
Un de cada tres aliments que produïm a la nostra societat acaba a la brossa, encara que estigui en perfecte estat. S'estima que a Espanya es malbaraten vuit milions de tones de menjar cada any, mentre que 870 milions de persones passen gana al món. Es calcula que cada europeu llença una mitjana de 179 quilos de menjar l'any. El dumpster-diving és un moviment creixent contra el consumisme que ens envolta i cada vegada hi ha més gent que el practica. Consisteix a rescatar el menjar en perfecte estat que els supermercats llencen als contenidors. El dumpster-diving no és una pràctica que solucioni el problema, però sí que és un pas més perquè reflexionem sobre el què passa al món.


Categories: Anna López , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Un de cada tres aliments que produïm a la nostra societat acaba a la brossa, encara que estigui en perfecte estat. S'estima que a Espanya es malbaraten vuit milions de tones de menjar cada any, mentre que 870 milions de persones passen gana al món. Es calcula que cada europeu llença una mitjana de 179 quilos de menjar l'any. El dumpster-diving és un moviment creixent contra el consumisme que ens envolta i cada vegada hi ha més gent que el practica. Consisteix a rescatar el menjar en perfecte estat que els supermercats llencen als contenidors. El dumpster-diving no és una pràctica que solucioni el problema, però sí que és un pas més perquè reflexionem sobre el què passa al món.

Categories: Anna López , Lió
Escrit per: blogeuropa
Un de cada tres aliments que produïm a la nostra societat acaba a la brossa, encara que estigui en perfecte estat. S'estima que a Espanya es malbaraten vuit milions de tones de menjar cada any, mentre que 870 milions de persones passen gana al món. Es calcula que cada europeu llença una mitjana de 179 quilos de menjar l'any. El dumpster-diving és un moviment creixent contra el consumisme que ens envolta i cada vegada hi ha més gent que el practica. Consisteix a rescatar el menjar en perfecte estat que els supermercats llencen als contenidors. El dumpster-diving no és una pràctica que solucioni el problema, però sí que és un pas més perquè reflexionem sobre el què passa al món.

Categories: Anna López , Lió
Escrit per: blogeuropa
Una manera alternativa de conèixer els carrers de Lió és a partir dels murals pintats que es troben per tota la ciutat. CitéCréation és el líder mundial dels murs pintats i des del seu naixement han pintat més de 650 frescos monumentals per tot el món. El 1992 van guanyar el primer premi del concurs de “Barcelona, posa’t guapa” amb el projecte del “Mural dels catalans cèlebres”. CitéCréation és un grup de muralistes que no pinten murals per fer bonic, sinó per explicar històries i fer dels carrers un punt de trobada social i cultural. El seu objectiu és portar l’art al carrer perquè tothom hi tingui accés.


Categories: Anna López , Lió
Escrit per: blogeuropa
Lió és mundialment coneguda com “la ciutat de la seda”. Aquesta reputació s’explica, històricament, pel gran nombre d’artesans que hi han treballat aquest material des de l’edat mitjana. Ludovic de la Calle, un dels pocs teixidors que queden a la ciutat, ens explica com la seda va arribar a Lió i ens mostra com teixeix amb un teler que té més de dos segles. A més a més, descobrim que, a Lió, no només hi podem trobar tallers antics de teixir seda, sinó que també n’hi ha on s’estampa sobre seda mitjançant la tècnica de la serigrafia. Benoit Coulpier ens explica pas a pas quin és el procediment per estampar sobre seda amb la tècnica del quadre pla.






       Següent
|