Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Carlota Camps , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa
Una manera de sentir-se com a casa a Brussel•les és anant al Casal Català. Aquesta comunitat de catalans a l’estranger organitza des de celebracions tradicionals, com una calçotada, fins a les més típiques festes populars: Sant Jordi, Sant Joan, la Castanyada o el tió. A més, també fan grups d’esplai, on els nens, que sovint només poden parlar a català a casa, poden jugar i llegir en català per tal de millorar el seu coneixement de la llengua.


Categories: Carlota Camps , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
El 2008 un diari holandès va classificar Charleroi com la ciutat més lletja del món. La taxa d'atur en aquesta ciutat belga és del 23%, tres vegades superior a la mitjana del país, i la taxa de pobresa supera el 28%. Però davant aquest context, també hi ha qui sap jugar amb el clixé de la ciutat i proposa fer-hi una ruta pels llocs més lletjos, com fàbriques abandonades que recorden el passat industrial de la ciutat

Categories: Lovaina , Carlota Camps
Escrit per: blogeuropa
Bèlgica no és un país bilingüe, tot i que s’hi parlin dues llengües. Només la regió de Brussel•les capital té la condició de bilingüe oficialment. La resta del país es divideix entre la part flamenca i la valona -amb les seves respectives llengües-, i la majoria dels habitants viuen d'esquena a l'altra llengua del país. Poc més de la meitat dels flamencs parlen francès i menys del 20% dels francesos tenen coneixements de neerlandès.


Categories: Carlota Camps , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
El 2008 un diari holandès va classificar Charleroi com la ciutat més lletja del món. La taxa d'atur en aquesta ciutat belga és del 23%, tres vegades superior a la mitjana del país, i la taxa de pobresa supera el 28%. Però davant aquest context, també hi ha qui sap jugar amb el clixé de la ciutat i proposa fer-hi una ruta pels llocs més lletjos, com fàbriques abandonades que recorden el passat industrial de la ciutat.Categories: Carlota Camps , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa
La Brussel·les europea i la belga poden semblar dues ciutats diferents. Dins el barri europeu no tan sols hi ha la seu de totes les institucions, sinó que també hi viuen la majoria dels seus treballadors i les persones que hi tenen relació. Costa trobar funcionaris europeus passejant pel centre de Brussel·les, de la mateixa manera que molts brussel·lesos no freqüenten el barri europeu. Una mateixa ciutat, dues realitats ben diverses.


       Següent
|