Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
La primera vegada que va arribar el cafè a Itàlia va ser al segle XIV com a producte de luxe totalment exclusiu. Des del moment, però, que va passar a ser assequible per a la majoria, es pot dir que la febre per aquesta beguda no ha parat de créixer. Ja sigui un "ristretto", un "machiatto", un "expresso" o bé un "cappuccino" acompanyat d'un brioix, en el dia a dia italià tot hi té cabuda. Això sí, sempre respectant els horaris en què s'han de prendre i envoltats d'algunes particularitats.Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
A Itàlia sovint se substitueix el sopar pel conegut "aperitivo". Aquesta combinació de beguda i bufet lliure per pocs diners sorprèn la gent de fora, ja que, més que una alternativa al sopar, es considera una manera de socialitzar-se. Va aparèixer al segle XIX com un descans per als treballadors de les fàbriques del nord de Itàlia, i més d'un segle després és tota una tradició que porta els milanesos cada vespre als districtes més coneguts de la ciutat a prendre un bon còctel, menjar una mica i passar l'estona amb bona companyia.

15/09/2015: Art a flor de pell.

Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
Itàlia és un dels llocs de referencia per al món del tatuatge. Cada any s’apleguen centenars de tatuadors d’arreu del món en una de les convencions estrella del país. La ciutat de Milà s’emplena d’artistes i aficionats que festegen una de les aficions més populars sobretot entre la població més jove. La innovació i la creativitat hi juguen un paper molt important, i també la interculturalitat que aporta i la nova visió d’un llenguatge comú a través d’il•lustracions a la pell.


Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
A Itàlia sovint se substitueix el sopar pel conegut “aperitivo”. Aquesta combinació de beguda i bufet lliure per pocs diners sorprèn la gent de fora, ja que, més que una alternativa al sopar, es considera una manera de socialitzar-se. Va aparèixer al segle XIX com un descans per als treballadors de les fàbriques del nord de Itàlia, i més d’un segle després és tota una tradició que porta els milanesos cada vespre als districtes més coneguts de la ciutat a prendre un bon còctel, menjar una mica i passar l’estona amb bona companyia.Categories: Elisabet Don , Milà
Escrit per: blogeuropa
“Voci Dalla città” és un projecte teatral poc comú a Milà. Trencant la tradició tan arrelada dels grans teatres, es representa en llocs alternatius de la ciutat, ja siguin cafeteries, museus o fins i tot copisteries. Tots els llocs tenen la particularitat de ser diferents, igual que la quinzena d’actors que hi participen. Una nova forma de consum cultural gratuït que permet la connexió entre actors, espectadors i l’espai que els acull.

       Següent
|