Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Mireia Arasa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
No man's art gallery és una galeria d'art que va néixer com un engany. Una pintora la va inventar a internet per promocionar els seus quadres firmats amb un pseudònim masculí. Creia que vendria millor. No va vendre res, però la galeria va triomfar i va rebre moltes peticions d'artistes de tot el món per ser-hi representats.
Avui és una galeria real que agrupa molts artistes emergents i exposa a moltes ciutats de tot el món.

Categories: Mireia Arasa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de Groningen s’entremescla l’estil gòtic marcat per arcs apuntats, finestres de vidre i marquesines amb una arquitectura molt més lliure i orgànica basada en un estil postmodern. El Fòrum Groningen que es construirà al vell mig de la plaça de Grote Markt és un exemple d’aquesta nova arquitectura que s’està fent un lloc a la ciutat, el problema és que no tothom està a favor d’aquest imponent edifici que es s’elevarà al centre de la ciutat, molts creuen que les ciutats holandeses han de tractar de preservar el seu encant tradicional.

El Fòrum Groningen pretén aportar un nou concepte contemporani d'entreteniment cultural i esdevenir el lloc de referència per obtenir informació, inspiració, diversió i conèixer a un ampli públic de totes les edats.


Categories: Mireia Arasa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
La cadena de menjar sencera és molt qüestionable i es calcula en el mercat que una enorme quantitat de menjar es llença cada dia. Hi ha més aliments disponibles a les botigues dels que poden ser consumits i una gran quantia de menjar simplement es desqualifica i rebutja dels negocis ja que no tenen una aparença suficientment perfecte. D’aquesta situació neix una iniciativa respectuosa amb el medi ambient i autosostenible que té per objectiu donar cabuda a tot aquest menjar desaprofitat. Es tracta d’una cafeteria anomenada The Free Cafe, però no és un negoci qualsevol sinó una comunitat oberta on tothom és benvingut i pot participar, aportant simplement les ganes d'ajudar. No es tracta només de compartir els aliments que d'altra manera serien rebutjats sinó també de reunir-se i compartir coneixements amb els altres de forma gratuïta, independentment de la seva situació econòmica o condició social.Categories: Mireia Arasa , Groningen
Escrit per: blogeuropa
Ja no es tracta, com a principis del segle XX, de reductes de treballadors portuaris, negocis prohibits al centre de les ciutats o espais d'exclusió social. A Holanda, les cases flotants s’han convertit en un mètode bohemi d‘allotjar-se en localitzacions privilegiades. El que més els agrada els propietaris: la llibertat i la naturalesa que es respira en aquesta llar.

Aproximadament un terç d’Holanda es troba sota el nivell mitjà del mar i, degut a l’escalfament global, s’espera que aquest segle l’aigua s’elevi 59 centímetres. És per això que aquest país està aprofitant la crescuda dels rius per a desenvolupar nous espais arquitectònics flotants.

       
|