Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
El Forth and Clyde és el canal més antic d'Escòcia, de l'any 1790. Després d'estar tancat un temps, als anys noranta es va engegar un pla de recuperació que també ha inclòs la construcció de la roda de Falkirk, el primer ascensor rotatori de vaixells del món. Una infraestructura que, a part de ser útil, és també una atracció turística que reuneix desenes de milers de visitants cada any. A més, la restauració del Forth and Clyde ha comportat una millora de la qualitat de vida dels veïns, que han vist com el canal, que fa pocs anys era un abocador ple de deixalles, s'ha transformat en una gran zona verda.


Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
WWOOF és una associació de granges ecològiques que accepten voluntaris que treballen unes hores a canvi de menjar i dormir. Va néixer al Regne Unit als 70 i, últimament, anar-hi és tendència. Encara que els visitants ho facin perquè està de moda, són benvinguts pels propietaris perquè creuen que així s’ajuda a difondre la filosofia de l’ecologisme.


Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
El Forth and Clyde és el canal més antic d’Escòcia, de l’any 1790. Després d’estar tancat un temps, als anys noranta es va engegar un pla de recuperació que també ha inclòs la construcció de la roda de Falkirk, el primer ascensor rotatori de vaixells del món. Una infraestructura que, a part de ser útil, és també una atracció turística que reuneix desenes de milers de visitants cada any. A més, la restauració del Forth and Clyde ha comportat una millora de la qualitat de vida dels veïns, que han vist com el canal, que fa pocs anys era un abocador ple de deixalles, s’ha transformat en una gran zona verda.
Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
Cada any, més de cinc mil parelles celebren el seu casament a Gretna Green, un petit poble a la frontera d’Escòcia amb Anglaterra. La xifra és conseqüència d’una llei del segle XVIII, quan el Parlament anglès va aprovar una normativa que obligava els menors de 21 anys a tenir el consentiment patern per poder-se casar. Això va animar moltes parelles joves a fugir a Escòcia, d’amagat dels seus pares, i casar-se allà al més aviat possible abans de ser descoberts. Els veïns de Gretna Green –població situada en una bona posició estratègica, just al costat de la frontera– van voler aprofitar-ho per fer-hi negoci i van oferir als joves enamorats els seus locals per poder-se casar. Ara la llei ja no s’aplica, però la tradició i el romanticisme mantenen Gretna Green com la capital dels casaments ràpids del Regne Unit.


Categories: Glòria Ribugent , Stirling
Escrit per: blogeuropa
Als carrers d’Stirling, enmig de les botigues convencionals, hi ha amagades diverses “charity shops” o botigues de beneficència. Cadascuna amb una causa diferent, les charity shops recapten diners venent productes de segona mà. Al Regne Unit aquest tipus de botigues és molt comú, i representa una de les formes principals que tenen les ONG per aconseguir diners. L’any passat, per exemple, van recaptar en total més de tres-cents setanta milions d’euros.

       Següent
|