Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
La FACEEF (Federación de Asociaciones y Centros de Españoles Emigrados en Francia), més que un organisme de gestió, està al servei dels espanyols que viuen a França i que han trobat en diverses associacions un lloc per tornar a trobar-se amb les seves arrels. Una d’aquestes, el Centre Social de Gent Gran de Lió, està en una situació financera crítica i lluita per tirar endavant les activitats que ja fa temps que no pot oferir als seus associats.


Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
Arriba un nou any i s’instaura a Lió un nou edifici. La inauguració del museu des Confluences obre un nou horitzó per a aquesta ciutat francesa. No només, en els terrenys cultural i científic, pel contingut de les seves exposicions, sinó sobretot per l’arquitectura inclassificable creada per Coop Himmemb(l)au. Una estructura imponent davant dels ulls dels cotxes que arriben del sud, dels usuaris del tram i també dels que es passegen a la vora de la confluència de la Saona amb el Roine.


Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
El riu Roine i Saona, que travessen Lió, també formen part de les terres del Beaujolais, l’emmarcament geològic del vi que celebra la seva sortida cada any el tercer dijous de novembre. El Beaujolais Nouveau és un vi negre, dolç, afruitat, un vi per compartir, per festejar i, alhora, un vi que permet als seus viticultors anunciar-se com els primers que obren les bótes que contenen l’anyada del seu vi.


Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
Ja fa més de seixanta anys que la família Moritz va instal•lar-se al parc de la Tête d'Or. Aquest teatre no és un qualsevol, sinó que viu amb els titelles de Guignol, la marioneta més estimada a Lió. El Véritable Théatre Guignol ens dóna a conèixer, des de la veu de l'experiència, la seva història com a família i com a treballadors de Guignol dedicats a fer gaudir tant als grans com als més petits.


17/10/2014: Lió balla. Lió.

Categories: Laura Sánchez , Lió
Escrit per: blogeuropa
Des de fa gairebé un segle, la dansa a Lió hi és molt present i, tot i que segueix sent un privilegi privat, no es tracta d’una porta tancada. En arribar el setembre i durant tres setmanes, l’art de la dansa s’obre a espectadors de totes les edats, gustos i aficions. Aquest ambient festiu ve amb l’anomenada Biennal de la Dansa, es fa a Lió cada dos anys i és una demostració clara que aquesta activitat té una presència molt forta, tant a l’interior dels múltiples centres que ofereix la ciutat com a l’exterior de les places i carrers principals.

       Següent
|