Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Els edificis històrics i els carrers de llambordes són un gran atractiu turístic de les ciutats belgues, com Lovaina, però les llambordes poden ser un maldecap per a la mobilitat de les persones amb discapacitats. Katrina Rolfe i Timmy De Waele expliquen el seu testimoni en el reportatge següent. No només hi ha dificultats de mobilitat als carrers, sinó també a l'hora d'agafar el transport públic, com ara el tren. És per això que Timmy va inciar una petició en línia per la falta de llibertat que tenen les persones amb discapacitats a l'hora d'agafar un tren belga, ja que han d'avisar amb 24 hores d'antelació al viatge si volen rebre assistència per poder accedir al servei ferroviari.

Categories: Anna Torres , Dublín
Escrit per: blogeuropa
Qui es pensava que les curses de llebrers ja eren història? Per als irlandesos continuen sent ben presents. Encara que la crisi n’hagi reduït els beneficis, la indústria de les curses de llebrers ocupa a Irlanda 10.000 persones i representa 300 milions d’euros anuals per a l’economia nacional. A més, aquesta activitat és una part important de l’oci familiar.


Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
França és coneguda com el país amb més tradició en ciclisme, però Bèlgica no es vol queda enrere. Dos equips belgues de ciclisme professional que rivalitzen per veure quin és el millor en les grans competicions, un centre de rendiment atlètic situat a Leuven que busca trobar i millorar joves talents del ciclisme i un dels millors ciclistes de la història que es nega a deixar el món de les bicicletes i es dedica a fabricar-ne, com és Eddy Merckx, que aquest any celebra el 70è aniversari. Tot això i molt més es pot trobar al país belga.Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Els edificis històrics i els carrers de llambordes són un gran atractiu turístic de les ciutats belgues, com Lovaina, però les llambordes poden ser un maldecap per a la mobilitat de les persones amb discapacitats. Katrina Rolfe i Timmy De Waele expliquen el seu testimoni en el reportatge següent. No només hi ha dificultats de mobilitat als carrers, sinó també a l’hora d’agafar el transport públic, com ara el tren. És per això que Timmy va inciar una petició en línia per la falta de llibertat que tenen les persones amb discapacitats a l’hora d’agafar un tren belga, ja que han d’avisar amb 24 hores d’antelació al viatge si volen rebre assistència per poder accedir al servei ferroviari.


Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
La mort de Fabiola, reina dels belgues de 1960 a 1993, em porta a explorar la trajectòria de la casa reial belga des de la seva instauració l’any 1830, coincidint amb la independència del país, fins a l’actualitat. Qui era Fabiola dins i fora de la monarquia belga? Què representa la monarquia per a Bèlgica? En quin moment va ser decisiu el seu paper? O quant costa la casa reial a cada belga? Són qüestions que es tracten en el següent reportatge.

       Següent
|