Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Roger Graells , Nimega
Escrit per: blogeuropa
Els Països Baixos són partidaris de reutilitzar edificis abandonats, principalment esglésies, per a donar-los un nou ús. A la ciutat de Maastricht hi trobem una antiga església dominicana que es va reconvertir en una llibreria a finals del 2006. L’interior de l’ex centre religiós colpeix a primer cop d’ull, atès que la nostra societat no està acostumada a aquest fet. La llibreria la sovintegen tant els habitants de Maastricht com els turistes, atrets per aquest edifici tant singular.


Categories: Roger Graells , Nimega
Escrit per: blogeuropa
S’acosta el Nadal i Nimega celebra la seva cita anual amb el Festival de Documentals Internacional d’Amsterdam. La 27ª edició d’aquest festival ha estat un èxit de públic i gaudeix de molta importància en l’agenda cultural de la ciutat. Precisament, la cultura és un dels pilars bàsics de la societat neerlandesa i, tot i la crisi, ha perdut poc pes en els pressupostos municipals. A més, està previst que en els pròxims quatre anys Nimega mantingui els divuit milions d’euros anuals destinats a protegir i impulsar la vida cultural de la ciutat.


Categories: Roger Graells , Nimega
Escrit per: blogeuropa
El debat dels horaris comercials en els dies festius i els diumenges és recurrent en la vida quotidiana catalana, atès que els diferents actors implicats en aquesta problemàtica no troben un punt d’acord comú. En canvi, a Nimega aquest debat no existeix des de fa deu anys. No hi ha diferències entre un petit botiguer del centre, un gran centre comercial o un venedor ambulan, ja que la legislació és flexible amb els comerciants, que poden decidir si aixequen la persiana o no independentment del tipus de botiga que gestionin. A més, un diumenge de compres també es pot convertir en un dia especial per la mainada.

       
|