Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Anna López , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Un de cada tres aliments que produïm a la nostra societat acaba a la brossa, encara que estigui en perfecte estat. S'estima que a Espanya es malbaraten vuit milions de tones de menjar cada any, mentre que 870 milions de persones passen gana al món. Es calcula que cada europeu llença una mitjana de 179 quilos de menjar l'any. El dumpster-diving és un moviment creixent contra el consumisme que ens envolta i cada vegada hi ha més gent que el practica. Consisteix a rescatar el menjar en perfecte estat que els supermercats llencen als contenidors. El dumpster-diving no és una pràctica que solucioni el problema, però sí que és un pas més perquè reflexionem sobre el què passa al món.

Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Des dels seus inicis, Islàndia ha viscut encarada a l’oceà i de l’oceà. La pesca ha vertebrat durant segles la seva societat i economia. Actualment, dóna feina a unes 9.000 persones en un país de poc més de 300.000 habitants. En aquest reportatge descobrim el testimoni de la peixateria Fiskbúdin, una de les més antigues i populars de Reykjavík; i salpem a la mar en l’embarcació Adalbjörk per conèixer el dia a dia dels pescadors islandesos.

Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
L'economia islandesa, tradicionalment encarada a la pesca, s'ha obert a l'entrada del turisme. El sector ha crescut especialment des de l'esclat de la crisi econòmica el 2008. Avui visitem Húsavík, un poble de poc més de 2.000 habitants situat al nord de l'illa, que rep cada any milers de turistes atrets pels cetacis que ronden les seves aigües.


Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Més enllà de les tradicionals compres de Nadal, hi ha propostes alternatives que busquen una relació diferent entre els clients i els creadors. Al bosc de Heidsmörk, l’Associació Forestal de Reykjavík organitza un mercat on artesans de diverses especialitats estan en contacte directe amb les persones i la natura. L’organització ven arbres de Nadal provinents dels seus boscos i permet als visitants tallar-los ells mateixos. Per cada un que es ven, l’Associació es compromet a plantar-ne 30 i impulsa així l’expansió dels boscos islandesos.


Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
Les baixes temperatures d’Islàndia han fet que la seva societat hagi buscat protegir-se del fred. Els jerseis islandesos, elaborats artesanalment amb tècniques i patrons propis, són un dels reclams del país. La seva llana, de tacte aspre, manté l’escalfor encara que estigui molla. No obstant això, la competència d’altres països perjudica el sector…


       Següent
|