Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

03/07/2014: Nassos dolços. Gant

Categories: Adrià Gelonch , Gant
Escrit per: blogeuropa
Avui descobrirem una mica més la gastronomia de Gant. Parlarem, d’una banda, dels Nassos de Gant, també anomenats “Cuberdons”, uns dolços típics de la ciutat amb forma de con i que s’elaboren a base d’almívar, goma aràbiga i melmelada de gerds, que li dóna aquest color morat tan característic. D’altra banda, coneixerem el Jenever, un licor típic de Gant, que es fa a partir del whisky, però amb un procés de destil•lació diferent. Hi ha jenevers de gustos molt diferents: de cafè, xocolata, vainilla... tot i que el més típic és el de “speculoos”. Aquests són només dos exemples de la riquesa gastronòmica d’aquesta ciutat de la regió de Flandes.Categories: Adrià Gelonch , Gant
Escrit per: blogeuropa
Hi ha diverses botigues De Kringwinkel repartides per la ciutat de Gent. En aquestes botigues trobem tota mena d’articles de segona mà en perfecte estat, des de roba fins a bicicletes, sofàs, llits... Les botigues De Kringwinkel són una perfecta oportunitat perquè joves o persones amb pocs recursos econòmics puguin fer les seves compres. A més a més, totes compten amb un servei de transport per portar allò que compris a casa per només 25 euros. Així mateix, també ajuden gent amb risc d’exclusió social i fan descomptes especials per a gent amb greus problemes econòmics.


Categories: Adrià Gelonch , Gant
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de Gant, a Bèlgica, hi ha zones on els grafitis estan permesos i altres on estan tolerats. Això ordena la presència d’aquest art al carrer i la majoria dels habitants estan satisfets amb aquesta solució. També hi ha rutes turístiques que visiten les pintades i entitats que fomenten aquesta expressió artística entre els nens. Un dels grafiters més conegut és Roa, especialista a pintar animals de gran mida.


       
|