Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa


L’antiga fàbrica de locomotores de Viena ha canviat totalment el seu ús. El WUK, tal com l’anomenen els vienesos, és un centre de cultura independent on s’organitzen activitats de tot tipus. El seu principal lema és que la participació ciutadana sigui present en totes les iniciatives culturals. I per això tothom qui ho vulgui, des de nens petits fins a persones grans, pot dir-hi la seva.
Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa


Viena és una de les ciutats més multiculturals d’Europa. La seva situació geogràfica fa que molts immigrants hi vagin a viure. És el cas d’un grup de refugiats pakistanesos i afganesos que es troben tancats a la facultat de Belles Arts en senyal de protesta per les condicions que el govern austríac els dóna. Les mobilitzacions van començar ara fa un any i aquests exiliats demanen poder quedar-se a Viena, una educació gratuïta i poder treballar a la ciutat.
Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa


Tradicionalment la ciutat de Viena no ha tingut un paper molt important en el món de la moda. No obstant, cada vegada té més importància perquè actua com un pont entre Occident i Orient. Cada setmana hi ha esdeveniments, com desfilades, xerrades amb els dissenyadors i exposicions que en són testimoni. Els estudiants de disseny asseguren que Viena és una de les millors ciutats d’Europa per treballar-hi: és assequible llogar un estudi, la qualitat de vida és molt bona i es troben molt ben situats geogràficament per exportar els seus treballs arreu del món.

11/10/2013: Augustin. Viena.

Categories: Maria Gracia , Viena
Escrit per: blogeuropa


El primer que sobta en entrar al metro de Viena és que hi ha molts quioscos subterranis. També és xocant la presència d'homes i dones que venen un diari diferent: l'"Augustin". Aquesta publicació forma part d'una iniciativa social que permet que gent sense sostre o aturats de llarga durada ofereixin el diari als vienesos que van en metro. A més, "Augustin" també compta amb un programa de ràdio i de televisió, moltes activitats culturals i esportives, i assessorament jurídic per als seus treballadors.Anterior       
|