Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Júlia Massagué , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
La Glasgow Santa Dash és una cursa solidària que té la peculiaritat que tots els participants van vestits de Pares i Mares Noel, fins i tot els gossos! És una cursa de 5 quilòmetres apta per a totes les edats i capacitats que aquest any ha arribat a l’onzena edició. Es va començar a fer l’any 2006 i des d’aleshores cada any ha anat recaptant diners per a diferents causes benèfiques. Aquest any hi han participat 8.500 persones, un rècord, i els diners recaptats es donaran a la Beatson Cancer Charity.Categories: Júlia Massagué , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
Glasgow té un dels Street art més potent del Regne Unit. Pel centre de la ciutat hi ha repartits uns vint murals de diverses mides, i alguns fins i tot ocupen façanes senceres. Potser el més sorprenent és que és l’Ajuntament qui ha promogut aquesta iniciativa contactant amb els artistes locals de la ciutat. Ara, el consistori posa a disposició de turistes i ciutadans uns prospectes que indiquen on es troben els murals i què signifiquen.
Categories: Júlia Massagué , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
El Nadal es viu molt intensament al Regne Unit i arriba a Glasgow força abans que a Catalunya. L’ambient nadalenc es pot respirar des de mitjans de novembre fins a principis d’any, i un dels indicadors que ha arribat aquesta festa és la gran quantitat de mercats de Nadal que hi ha a la ciutat. Anirem a un mercat vegà on es poden comprar regals ètics. Els productes que s’hi venen són respectuosos amb el medi ambient i no contenen res d’origen animal. Sabons, productes de neteja, menjar, samarretes... Gent de totes les edats hi pot trobar el seu regal perfecte.
Categories: Júlia Massagué , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
Una de les peculiaritats de Glasgow és que tots els museus són gratuïts. Aquesta tradició cultural està molt estesa a la ciutat i es reflecteix en el gran nombre de visitants locals que tenen els museus anualment. Cal subratllar el paper regenerador i social que se’ls dona, ja que és una aposta política que part dels impostos es destinin a finançar-los. A més de la forta tradició cultural i la gratuïtat i qualitat dels museus, aquests també són molt populars perquè són una activitat d’interior que es pot fer tot i l’habitual mal temps de la ciutat.Categories: Júlia Massagué , Glasgow
Escrit per: blogeuropa
A principis d’octubre va tenir lloc a Edimburg i Glasgow el festival Homage to Catalonia (‘Homenatge a Catalunya’), un festival de cinema català que va organitzar la plataforma Cinemaattic. S’hi van projectar els curts “Cavalls morts”, “Timecode” i “Graffiti”, entre d’altres. Al festival hi va assistir Isona Passola, la productora de la pel·lícula “Incerta glòria”, que també es va projectar al festival. Per acabar, es va poder fer un tast de la gastronomia i la música catalanes, ja que a la festa de cloenda hi va haver Estrella Damm, tapes i rumba catalana.
Anterior       Següent
|