Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Elena Pedrola , Bochum
Escrit per: blogeuropa
Els ciutadans alemanys són uns dels que més residus reciclen de tot Europa. Això es deu, en part, al sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn, o com l’anomenen a Alemanya, el Pfand. Aquest és un impost que s’aplica als preus de moltes ampolles de refrescos, aigua i cervesa i que es reemborsa als consumidors si, un cop usats, els retornen als punts específics de devolució. Un sistema que porta més de 10 anys en funcionament al país germànic i que ha permès reciclar fins a un 98% d’aquest tipus d’envasos.


Categories: Elena Pedrola , Bochum
Escrit per: blogeuropa
Alemanya és un dels països europeus amb la taxa d’atur més baixa. És per això que molts espanyols i espanyoles, desesperats per la falta de feina a Espanya, decideixen traslladar-s’hi. Alguns ho fan tenint-hi ja una feina, d’altres van a l’aventura. Alguns hi van sabent alemany, d’altres hi van per aprendre’n. Però sigui quina sigui la situació en què emigrin, què hi han trobat i com s’hi troben, un cop instal•lats allà? De ben segur, però, que aquesta experiència els canviarà la vida.


Categories: Elena Pedrola , Bochum
Escrit per: blogeuropa
El sistema ferroviari d’Alemanya passa per un mal moment. Els treballadors de la Deutsch Bahn, la principal empresa ferroviària del país, des d’aquest setembre que convoquen vagues perquè reclamen millores en els contractes laborals. Però el problema no és tan sols aquest, sinó que el sindicat dels maquinistes, el Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer (GDL), també demana un conveni col•lectiu per a tots els treballadors de l’empresa. Deutsch Bahn no vol firmar el conveni perquè està a l’espera d’una llei que prepara el govern alemany que perjudicaria el sindicat, i el sindicat, esclar, pressiona l’empresa perquè firmi el conveni abans que això passi.


Categories: Anna Abad , Bochum
Escrit per: blogeuropa
Qui ha dit que a Alemanya tot va bé? Aquesta és la sensació que arriba a Catalunya, que no hi ha atur, però quina és la realitat que es viu aquí? Cada dilluns a la mateixa hora els ciutadans de Bochum es reuneixen per expressar les seves queixes. Aquesta iniciativa pretén donar veu i vot a la gent del carrer que tantes vegades ha quedat silenciada als mitjans de comunicació.


Categories: Anna Abad , Bochum
Escrit per: blogeuropa
A Bochum hi ha la primera fàbrica de cotxes que tanca a Alemanya des de la Segona Guerra Mundial. Deixa sense feina milers de persones. Què hi diuen els sindicats? Com actuen en situacions com aquesta?
       Següent
|