Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Ferran Porchas , Colònia
Escrit per: blogeuropa
Aquests dies tothom està entusiasmat amb el Mundial de Futbol del Brasil. Els carrers són plens de banderes, als bars no hi cap ni una agulla i gairebé cadascú llueix ben orgullós una samarreta o algun tipus de símbol de la selecció alemanya de futbol.
Però Alemanya no sempre ha pogut estar tan orgulla del seu nacionalisme. La Segona Guerra Mundial i la reunificació del país, l’any 1990, van marcar molt fortament la seva població. A partir d’aquests dos grans fets històrics i de comprendre doncs el seu passat, es diu que s’ha anat renovant poc a poc el sentiment nacionalista: s’ha establert una memòria col•lectiva del que va passar i ara tothom vol remar conjuntament cap al futur.


Categories: Ferran Porchas , Colònia
Escrit per: blogeuropa
Els estereotips que tenim dels alemanys són que solen beure molta cervesa, menjar moltes salsitxes i ser molt escrupolosos amb la puntualitat. Ells mateixos diuen que també es prenen les lleis molt seriosament. I és veritat. Descobrim que està totalment prohibit descarregar-se qualsevol arxiu d’internet a través dels sistemes P2P (com el sistema Torrent). I que les multes pertinents, que arriben als més despistats, són d’una quantitat força dolorosa.Categories: Ferran Porchas , Colònia
Escrit per: blogeuropa
El govern alemany ha llançat una proposta d’expulsar qualsevol immigrant europeu del país si no troba feina en un termini màxim de 6 mesos. Les reaccions arreu d’Europa no s’han fet esperar, tot i que han estat més moderades des del país germànic. A Alemanya sovint es creu que molts immigrants s’aprofiten de les seves bones prestacions socials ja que el populisme sembla haver-se apoderat del discurs de la immigració. Els espanyols, que en els últims quatre anys han estat una de les comunitats que més immigrants ha aportat, també queden afectats.


Categories: Marta Cruañas , Colònia
Escrit per: blogeuropa


A partir de lʼ1 de Maig, encendreʼs una cigarreta tot just després de menjar en
un restaurant o bé mentre un pren una cervesa entre els amics, passa a ser
història dins de la regió de Colònia. Ara bé, què els hi suposarà als colonesos
aquest nou canvi de costums?
Categories: Marta Cruañas , Colònia
Escrit per: blogeuropa


Al 1709 Joan Maria Farina fabrica, per primera vegada, a Colònia una fragància anomenada “Aigua de Colònia”. Ara bé, com és que avui en dia utilitzem la paraula “colònia” com a mot genèric per designar qualsevol tipus de fragància?       Següent
|