Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

04/09/2019: Un oasis de pau

Categories: Roger Figueras , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Una de les grans meravelles de Lovaina són els seus dos beguinatges, dos petits poblats dins de la mateixa ciutat que avui acullen estudiants, però que fins al segle XIX van ser la llar de les beguines, dones catòliques, viudes o solteres, que vivien apartades de la societat amb les seves pròpies normes. Es dedicaven a cuidar els pobres i els ferits i vivien aïllades de qualsevol autoritat masculina.

Categories: Laura Martínez , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Ser més sostenibles a casa, amb el que comprem i amb la nostra forma de viure, pot donar un gir de 180 graus a les nostres vides. Per aquest motiu, l'oficina verda de Lovaina ha organitzat la setmana de la sostenibilitat. Les diverses activitats, que han tingut lloc al llarg d'aquests dies, pretenen conscienciar els estudiants de la importància de dur una vida més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.
Categories: Laura Martínez , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
La biblioteca de Lovaina és tot un símbol de superació i dedicació per als estudiants belgues. Va ser destruïda dues vegades, durant les dues guerres mundials, i després el conflicte lingüístic entre belgues i francesos també va fer minvar la institució, però amb el pas del temps ha aconseguit ressorgir amb més força.

Categories: Roger Figueras , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
El Carnaval d'Aalst és una de les festes tradicionals més importants de Bèlgica. Durant tres dies els carrers de la ciutat s'omplen de festa, disfresses i carrosses de tota mena. L'esdeveniment és ple de tradicions i curiositats que han convertit aquest carnaval en patrimoni mundial immaterial de la UNESCO.

Categories: Paula Rodríguez , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
El bon temps i les altes temperatures han acompanyat un cap de setmana amb molt ritme! Brussel·les ha celebrat el segon Festival de Jazz de la ciutat amb centenars d’actuacions repartides per escenaris que han ocupat tota la ciutat. Això és una manera molt original per passar un bon cap de setmana visitant la capital belga de manera totalment gratuïta.


       Següent
|