Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Laia Foguet , Växjö
Escrit per: blogeuropa


L'any passat la guanyadora del festival d'Eurovisió va ser Suècia, raó per la qual aquest any el festival se celebra a Malmö, la tercera ciutat més gran del país. M'he desplaçat fins allà per descobrir què passa durant la setmana anterior al festival.


Categories: Laia Foguet , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Växjö és també coneguda com "la ciutat més verda d'Europa" des que la BBC va venir a la ciutat a gravar un reportatge sobre les polítiques energètiques i mediambientals que s'estaven aplicant a la ciutat i li va atorgar aquest nom, davant la sorpresa pels avenços aconseguits. Per honrar aquest nom, el 24, 25 i 26 de maig es va celebrar a la ciutat una trobada de ciutats renovables per mirar de compartir èxits i fracassos en el terreny.
Categories: Laia Foguet , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Suècia és un dels països amb un estat del benestar més desenvolupat i reconegut mundialment. Un dels elements més importants d'aquest sistema és l'educació. A Suècia, fins i tot l'educació universitària i els màsters són gratuïts. En el "Blog Europa" d'aquesta setmana descobrirem què vol dir realment ser estudiant a Suècia.

Categories: Laia Foguet , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Una de les figures més reconegudes nacionalment i internacionalment a Suècia és Astrid Lindgren, creadora d'uns personatges molt especials, tots ells amb les mateixes característiques: nens, lliures, decidits, que gaudien de la natura i d'uns jocs ben estranys, gairebé sempre totalment inventats. Però, per què eren així tots aquests nens? La raó és perquè la infància de l'autora va ser molt semblant. Lindgren, per a qui molts reclamaven un premi Nobel, va marcar també un abans i un després en les generacions adultes, ja que va influir tant sobre l'opinió pública que fins i tot es van modificar moltes lleis a Suècia.
Categories: Laia Foguet , Växjö
Escrit per: blogeuropa


Els tòpics més extesos sobre els suecs és que són freds i distants, i que beuen molt. És ben cert. Relacionar-se amb nadius no és fàcil quan a més, no es parla la llengua, però si entrem a bars i cafès, la fredor és substituïda per certa simpatia i amabilitat. Farem un tomb per Växjö per descobrir com és la cultura al voltant del beure a Suècia.Anterior       Següent
|