Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Jaume Sastre , Urbino
Escrit per: blogeuropa


Itàlia és coneguda per vins com el Chianty, però si ens adentrem a la regió de les Marques en trobarem un que passa desapercebut per a molts turistes i amants dels vins. Quina és la raó d'això? En el següent reportatge en veurem el motiu.

Categories: Jaume Sastre , Urbino
Escrit per: blogeuropa


Em trobo a la Piazza de la reppublica d'Urbino, la plaça principal de la ciutat, on cada dia a les 7 de la tarda gran part d'habitants de la ciutat es reuneix per prendre el típic "Apperitivo" italià. La costum va nèixer a Turino al segle 18, on es va inventar el Vermouth, i per comercialitzar-lo es va implantar la costum de l'apperitivo. La diferència entre el Vermouth espanyol i l'apperitivo italià es que a Espanya el Vermouth es fa abans de dinar i a Itàlia es fa a partir de les 7 de la tard i a part de la beguda alcohòlica o no alcoòhilca, l'apperitivo inclou un buffet lliure on normalment s'hi serveix arròs, pasta de tot tipus, snacks i embotits. La beguda normalment és cervesa, vi blanc o negre . N'hi ha una de pròpia que és l'Spritz, que està feta amb ginebra i aigua amb gas. L'apperitivo és l'excusa perfecta per descansar després del treball o de la universitat i els dijous normalment al acabar-se ja es segueix amb la festa.



       
|