Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Beatriz Ortiz , Gant
Escrit per: blogeuropa
CATAPA és una organització ubicada a Gant que, des del 2005, treballa per una globalització alternativa. L’ull està posat essencialment en l’impacte ambiental provocat per l’explotació mineria. L’objectiu principal d’aquest moviment de voluntaris és la sensibilització des de Bèlgica, tot i que també tenen projectes d’acció a Llatinoamèrica. El proper focus d’atenció és España, concretament Astúries, on el projecte per a la creació d’una nova mina ja és imminent. Tot i això, amb CATAPA la lluita no cessa.Categories: Clàudia Ramos , Gant
Escrit per: blogeuropa
La Fundació Kiwanis treballa en favor dels drets dels infants arreu del món. El seu últim projecte, anomenat “K-Dolls”, s’ubica a Bèlgica i Luxemburg. S’han construït escultures en forma de nina per atraure els vianants. Amb els diners que es recullen venent les escultures, es compren nines de peluix que es reparteixen als infants hospitalitzats. D’aquesta manera se’ls ofereix un suport emocional durant el procés.
Amb última parada a Gant, ja s’hi han involucrat uns 50 hospitals i s’han repartit entre 10.000 i 15.000 nines.

Categories: Clàudia Ramos , Gant
Escrit per: blogeuropa
El Film Fest és un dels festivals més importants de Gant i de Bèlgica. Aquest any ha acollit més de 100.000 visitants, que durant 10 dies han pogut gaudir de la projecció de pel•lícules, debats, conferències i diverses activitats entorn al cinema. La ciutat de Gant s’ha sumat a la iniciativa i ha situat cabines per tota la ciutat on la gent pot entrar gratuïtament i en qualsevol moment a veure la pel•lícula que s’hi està projectant.Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de Gant celebren d’una manera molt especial l’arribada dels nadons al món. Els fanals de la cèntrica plaça de Veerleplein connecten amb les tres maternitats de la ciutat i s’il•luminen amb intensitat cada vegada que una mare dóna a llum a Gant. Així doncs, tothom que hagi presenciat l’escena a la plaça ha estat, d’alguna manera, partícip d’un naixement. A més a més, aquest projecte artístic pren una doble simbologia quan descobrim l’ús que tenia aquesta plaça durant l’edat mitjana.

Categories: Natàlia Luppens , Gant
Escrit per: blogeuropaTaalcafé Macharius és un lloc d’intercanvi internacional de més de 21 llengües. Segueix la idea de l’economia compartida: no hi ha professors ni jerarquia i tots els participants són voluntaris. Les tres sessions de la tarda permeten que, durant una o dues hores, practiquis aquell idioma que se’t resisteix, però durant la següent sessió ajudis algú a aprendre la teva llengua nativa. Associació i intercanvi són les insígnies d’aquest local. Però és el contacte amb altra gent el que marca la diferència. Lluny de llibres d’aprenentatge, el Macharius ofereix una cosa diferent: llenguatge de carrer i històries reals.

Publicitat


Anterior       Següent
|