Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Beatriz Ortiz , Gant
Escrit per: blogeuropa
Al 1996, el centre de la ciutat de Gant ja es va convertir en una zona lliure de trànsit, però l’Ajuntament de Gant no ha deixat d’interessar-se per una millora en els espais nets per a visitants i locals, la circulació segura de ciclistes i sobretot l’impacte medi ambiental. Una de les mesures que ha pres per a cumplir amb aquesta missió s’ha posat en marxa aquest mes d’abril: el pla de mobilitat, que restingirà el pas a vehicles de motor en una zona molt més extensa de la ciutat.Categories: Beatriz Ortiz , Gant
Escrit per: blogeuropa
L'Adoració de l'Anyell Místic va sobreviure a la iconoclàstia protestant, va caure en mans de les tropes de Napoleó i va ser requisat per l'Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial. A més, el panell dels Jutges Justos va ser robat el 1934 per motius que encara no han sigut descoberts. Ara torna a allunyar-se de la catedral de Sant Bavó, però aquest cop ja no sortirà de Gant. El famós retaule s'està sotmetent a un procés de restauració de set anys al Museu de Belles Arts de la ciutat flamenca.


Categories: Beatriz Ortiz , Gant
Escrit per: blogeuropa
CATAPA és una organització ubicada a Gant que, des del 2005, treballa per una globalització alternativa. L’ull està posat essencialment en l’impacte ambiental provocat per l’explotació mineria. L’objectiu principal d’aquest moviment de voluntaris és la sensibilització des de Bèlgica, tot i que també tenen projectes d’acció a Llatinoamèrica. El proper focus d’atenció és España, concretament Astúries, on el projecte per a la creació d’una nova mina ja és imminent. Tot i això, amb CATAPA la lluita no cessa.Categories: Clàudia Ramos , Gant
Escrit per: blogeuropa
La Fundació Kiwanis treballa en favor dels drets dels infants arreu del món. El seu últim projecte, anomenat “K-Dolls”, s’ubica a Bèlgica i Luxemburg. S’han construït escultures en forma de nina per atraure els vianants. Amb els diners que es recullen venent les escultures, es compren nines de peluix que es reparteixen als infants hospitalitzats. D’aquesta manera se’ls ofereix un suport emocional durant el procés.
Amb última parada a Gant, ja s’hi han involucrat uns 50 hospitals i s’han repartit entre 10.000 i 15.000 nines.

Categories: Clàudia Ramos , Gant
Escrit per: blogeuropa
El Film Fest és un dels festivals més importants de Gant i de Bèlgica. Aquest any ha acollit més de 100.000 visitants, que durant 10 dies han pogut gaudir de la projecció de pel•lícules, debats, conferències i diverses activitats entorn al cinema. La ciutat de Gant s’ha sumat a la iniciativa i ha situat cabines per tota la ciutat on la gent pot entrar gratuïtament i en qualsevol moment a veure la pel•lícula que s’hi està projectant.


Anterior       Següent
|