Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

20/01/2012: Pippi Långstrum

Categories: Guillem Cabra , Kalmar
Escrit per: blogeuropa

Qui no havia somiat, de petit, viure com la Pippi Långstrump? Sense normes, amb un cavall, un mico i un cofre ple de diners... A mitjans del segle passat, Astrid Lindgren va posar sobre paper aquest món, el d'una nena que va trencar els esquemes de la societat de l'època. Creieu que encara la recorden, els suecs? No se n'han cansat?

23/12/2011: Grup de rock

Categories: Guillem Cabra , Kalmar
Escrit per: blogeuropa


Suècia té una indústria musical molt potent. Grups com ABBA, Roxette i Europe han ajudat el país escandiu a obrir-se portes a l’escena musical mundial. El que és més desconegut és que moltes de les cançons d’artistes internacionals són compostes per músics suecs.
A Kalmar també hi ha talent i moltes bandes joves comencen la seva carrera. En aquest reportatge acompanyem el grup de rock Electric Alice a la gravació d'un videoclip i, a la nit, a un concert.
Categories: Guillem Cabra , Kalmar
Escrit per: blogeuropa


A Kalmar el teatre és el futur d'un grup de persones discapacitades. Treballen dos dies sencers a la setmana, sota la direcció de Bart Wiljuizen, un professor holandès que viu enèrgicament la seva feina de crear nous actors. Amb ell aprenen a parlar en veu alta, cantar, ballar... i sobretot a col·laborar mútuament i treballar en equip. Fa pocs mesos que han començat aquesta aventura però ja preparen el seu primer espectacle.

28/10/2011: Pippi Längstrump

Categories: Guillem Cabra , Kalmar
Escrit per: blogeuropa

Qui no havia somiat, de petit, viure com la Pippi Långstrum? Sense normes, amb un cavall, un mico i un cofre ple de diners... A mitjans del segle passat, Astrid Lindgren va posar sobre paper aquest món, el d’una nena que va trencar els esquemes de la societat de l’època. Creieu que encara la recorden, els suecs? No se n’han cansat?

14/10/2011: Öland

Categories: Guillem Cabra , Kalmar
Escrit per: blogeuropa


Comprar les fruites i les verdures directament del pagès és un luxe que costa de trobar a les grans cuitats. Potser per això cada any l'illa d'Öland s'omple de visitants de tot Suècia, a principis d'octubre, per assistir a la Festa de la Collita. Durant quatre dies, els agricultors de la zona treuen els seus productes al carrer, sobretot carabasses, patates i cebes. Però l'esdeveniment també l'aprofiten els comerciants de l'illa per vendre allò que els queda de la temporada d'estiu. Öland fa petar la traca final abans d'abaixar la persiana fins a l'estiu vinent.       Següent
|