Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Escrit per: blogeuropa
Els molins de vent han estat cabdals per a la història dels Països Baixos. Primer els van utilitzar per assecar terres i guanyar-les al mar; després van inventar el seu ús industrial i els van convertir en petites fàbriques. Gràcies a això, els holandesos van construir una flota immensa amb la qual van conquerir el seu imperi.Escrit per: Moderador


Els Països Baixos, tot i ser membre fundadors de la Unió Europea, han experimentat una deriva política en els darrers anys cap a l'euroescepticisme. La idea d'Europa ja no genera la mateixa simpatia entre els ciutadans i, de fet, els holandesos han fins i tot votat en contra de la Unió en dos referèndums. Parlem amb el ministre d'Afers Exteriors i el catedràtic de Ciències Polítiques Otto Holman, per treure'n l'entrellat.
Escrit per: blogeuropaFa més d'un segle ningú s'hauria imaginat que Volendam es convertiria en un pol d'atracció turística. Però el poble de pescadors va haver de canviar la seva forma de guanyar-se la vida quan un dic va tancar per sempre el mar del Sud. Les aigües ja no eren aptes per a la pesca i el turisme va ser una opció per fer reviure el poble. Ara, un cop ja consolidat el turisme, Experience Volendam proposa una nova forma d'atraure els visitants oferint-los realitat virtual, hologrames i efectes òptics.
Escrit per: blogeuropa


El Dia del Rei és, sense cap mena de dubte, una de les festes més importants per als holandesos. Se celebra el 27 d'abril en l'aniversari del rei Guillem Alexandre. La tradició dicta que els nens i les nenes protagonitzen el matí als mercadals, on venen tot allò que ja no volen tenir a casa. A la tarda, en canvi, els adults prenen els carrers i els canals de la ciutat per convertir-la en una festa on no falta ni música ni beguda.
Escrit per: blogeuropa


Amsterdam ja pot reclamar amb orgull ser la capital europea de les tulipes. Després de dècades en què aquesta característica flor dels Països Baixos havia estat allunyada dels carrers de la ciutat, la capital holandesa torna a omplir-se dels colors propis de la natura. I tot això és gràcies al Festival de les Tulipes, que per segon any consecutiu vol fer un homenatge als habitants de la ciutat decorant els carrers amb més de 400.000 flors.       Següent
|