Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

31/05/2011: Czeslaw Milosz, poeta

Categories: Macià Florit , Cracòvia
Escrit per: blogeuropa

Polònia és un país arrelat a la seva cultura. El Festival Literari celebrat la setmana passada a Cracòvia ens serveix d'excusa per conèixer una de les veus imprescindibles del segle XX: el poeta Czeslaw Milosz, premi Nobel l'any 1980. Deixeu-vos endur pel ritme i la sonoritat de les seves belles paraules.

10/05/2011: Gent gran a Cracòvia

Escrit per: blogeuropa

Habitualment parlem de la jubilació a través de números, estadístiques i percentatges i ens oblidem que estem tractant amb persones. A Polònia, la situació dels jubilats és insostenible: reben ajudes ridícules mentre els preus pugen amb rapidesa com a resultat de la consolidació del capitalisme. Hem pogut parlar amb Zofia, una jubilada que ens explica la seva experiència: escolteu-la.

26/04/2011: Dansa

Categories: Macià Florit , Cracòvia
Escrit per: blogeuropa

La dansa és un llenguatge poc visible a molts països. A Polònia, després de la caiguda del comunisme, s'han fet grans esforços per introduir noves disciplines com ara la dansa contemporània o el contact, sense gaire fortuna. La gent jove ha d'agafar el relleu d'aquells que ja van intentar promocionar la dansa anys enrere i trobar noves formes d'exposició i relació amb la societat, en el camí cap a la modernitat.

29/03/2011: Tramvia

Categories: Macià Florit , Cracòvia
Escrit per: blogeuropa

Quina és la millor manera de descobrir el ritme i les formes d'una ciutat? Diuen que París s'ha de fer passejant, Venècia sobre una góndola o Roma amb una vespa. I com algunes altres ciutats de l'Est, Cracòvia s'ha de conèixer agafant el tramvia. El seu és un dels trams més antics d'Europa i encara avui és el transport més utilitzat i estimat de la ciutat.       
|