Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Als afores de Roskilde, a prop de l'espai on es fa el famós festival de Roskilde, hi ha el museu Ragnarock. Aquest museu explora, a través de deu exposicions permanents, la música pop, rock i la cultura jove, tant danesa com internacional. En aquest reportatge explorarem el museu i com funcionen els museus a Dinamarca.

Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca és el país que més espelmes crema a tot el món. Les espelmes són un símbol de la identitat danesa i estan estretament lligades a la seva història i cultura, com és el cas del hygge i del Dia de l'Alliberació. Moltes espelmes estan fetes de cera de parafina, un component cancerigen que pot arribar a ser perjudicial per a la salut, i més en un país amb un consum d'espelmes tan elevat.

Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca ha tingut sempre una predilecció pel disseny i l’arquitectura. La seva preocupació pel medi ambient i l’impacte que tenen els edificis en el paisatge i la gent els ha fet triar els arquitectes més moderns per a la construcció dels edificis públics. És el cas de la incineradora de Roskilde, guanyadora de diversos premis i coneguda com l’altra catedral de Roskilde.

Categories: Mar Garro , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Als països escandinaus, els joves s’independitzen en començar els estudis superiors. Mentre bona part d’aquests joves opten per llogar un pis tot sols, d’altres decideixen compartir pis. En aquest reportatge explorarem els Kollektivs, l’alternativa d’habitatge a l’individualisme inherent de la societat danesa. Veurem de quina manera Dinamarca promou diverses iniciatives que fan renéixer les comunitats a les seves ciutats.


Categories: Raquel Gil , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca ha estat pionera en molts temes de drets socials. El 2016 va ser el primer país del món que va declarar que els transsexuals no són malalts mentals. També, el primer home que es va operar per canviar de sexe va ser danès, Einar Mogens Wegener, que es va convertir en Lili Elner. Aquesta història va inspirar la novel·la, portada més tard al cinema, “La noia danesa”.       Següent
|