Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Escrit per: blogeuropa
Viatjar per tot Europa d’una manera molt econòmica és possible gràcies a l’autocar. En els últims anys, són moltes les empreses que ofereixen una gran varietat d’horaris i una gran oferta de ciutats europees per descobrir. Tot i tenir seients inclinables, endolls, wifi i lavabos, són els joves els que utilitzen més aquest servei per la incomoditat que suposa per a la gent més gran estar-se moltes hores viatjant.


Escrit per: blogeuropa
Hi ha una cançó popular belga que diu que Louvain-la-Neuve “mai dorm a la nit”. Aquesta dita és real durant les 24 hores en bicicleta, un esdeveniment esportiu que atrau més de 30.000 estudiants belgues a aquesta petita ciutat universitària. Durant un dia sencer hi ha una cursa de bicicletes pel centre de la ciutat i els seus carrers s’omplen de concerts, cervesa, menjar típic belga, activitats esportives i moltes activitats per a nens i joves.

01/06/2012: El període "blocus"

Escrit per: blogeuropa


El curs s'està acabant a Lovaina-la-Nova i tots els estudiants es preparen per als seus exàmens. Però aquí, aquesta preparació rep un nom: el "blocus", un període que transforma la quotidianitat d'aquest poble, influenciat per la quantitat de joves que hi habiten. Durant les setmanes de "blocus", la gran majoria d'estudiants tornen a casa seva o es tanquen tot el dia a la biblioteca, a casa i, fins i tot, a les abadies!

21/05/2012: La Línia Maginot

Escrit per: blogeuropa


Aquesta vegada marxem de Lovaina-la-Nova per conèixer una mica més la història d'aquest país. Ens dirigirem a la frontera amb França, on s'hi troba part de la Línia Maginot, una línia de defensa que va construir l'exèrcit francès per a protegir-se dels alemanys durant la Segona Guerra Mundial. Però l'objectiu de la meva excursió és més aviat personal: el meu avi patern, Josep Canals, va treballar en la construcció d'aquestes fortificacions junt amb altres refugiats republicans catalans. M'acompanyeu a descobrir una mica millor aquesta part del meu passat ?

04/05/2012: Onada de calor

Escrit per: blogeuropa


La pluja i els núvols solen ser elements habituals a Bèlgica, un país acostumat als cels grisos i als ruixats diaris. Aquesta primavera, però, una onada de calor ha arribat a Lovaina-la-Nova durant uns quants dies, una situació que ha fet canviar completament el comportament dels habitants d'aquest poble: terrasses plenes a vessar, barbacoes al voltant del llac, places amb aglomeracions de persones prenent-hi el sol... Són només algunes de les peculiaritats que arriben quan la calor s'apodera d'aquesta petita ciutat belga.       Següent
|