Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
Quan s'acosta el Nadal, a la Plaça de Sant Pere arriba un convidat molt especial: un avet gegant. Cada any ve d'una localitat diferent i amb gairebé quatre dècades d'antiguitat, és una de les tradicions per excel·lència del Vaticà. Al costat de l'arbre també s'hi col·loca un pessebre i enguany és molt peculiar: està fet totalment de sorra. Durant un mes i mig, tant l'avet com el pessebre faran guàrdia a la plaça més famosa de la Santa Seu, però un cop començat l'any nou, el Vaticà perdrà els seus dos convidats nadalencs. I després? La resposta és molt senzilla: el pessebre tornarà a ser sorra i la fusta de l'arbre es reciclarà.


Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
Quan s’acosta el Nadal, a la Plaça de Sant Pere arriba un convidat molt especial: un avet gegant. Cada any ve d’una localitat diferent i amb gairebé quatre dècades d’antiguitat, és una de les tradicions per excel·lència del Vaticà. Al costat de l’arbre també s’hi col·loca un pessebre i enguany és molt peculiar: està fet totalment de sorra. Durant un mes i mig, tant l’avet com el pessebre faran guàrdia a la plaça més famosa de la Santa Seu, però un cop començat l’any nou, el Vaticà perdrà els seus dos convidats nadalencs. I després? La resposta és molt senzilla: el pessebre tornarà a ser sorra i la fusta de l’arbre es reciclarà.

Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
La voluntat d'un grup de persones de sentir-se en un entorn català a la capital italiana va fer néixer l'Associació de Catalans de Roma. No tan sols les famílies van tenir aquest interès a mantenir la cultura i les tradicions de Catalunya, sinó també l’entitat Romaquí, que es va fundar per esdevenir un servei guiat col·lectiu estable per als turistes catalans a Roma.

Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
Com cada any, Roma es converteix en un immens arc de Sant Martí per celebrar la Roma Pride, una cerimònia per reivindicar l’acceptació social del món LGBT en una ciutat en què aquest col·lectiu encara és marginat.

Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
Fins al 16 de setembre, tant els romans com els estrangers poden visitar el museu del Fori Imperiali l’exposició que s’ha fet per a celebrar l'any 1900 de la mort de l'emperador Trajà. L'optim princeps que va portar l'imperi romà a la seva màxima expansió.


       Següent
|