LES NOSTRES EMISSIONS: al 33, els dissabtes i diumenges, a les 21.45, i al 3/24, els dissabtes, a les 11.00 i a les 18.00.


destacat mapa europa
Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
Com cada any, Roma es converteix en un immens arc de Sant Martí per celebrar la Roma Pride, una cerimònia per reivindicar l’acceptació social del món LGBT en una ciutat en què aquest col·lectiu encara és marginat.

Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
Fins al 16 de setembre, tant els romans com els estrangers poden visitar el museu del Fori Imperiali l’exposició que s’ha fet per a celebrar l'any 1900 de la mort de l'emperador Trajà. L'optim princeps que va portar l'imperi romà a la seva màxima expansió.Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa


És una idea ben estesa entre els visitants de Roma que no és necessari pagar els transports públics de la ciutat. La gran quantitat de gent que els utilitza i la manca de controls que hi ha, fa que sigui difícil revisar qui té bitllet i qui no. Tot i així, es tracta d’una percepció més comuna entre turistes que entre italians, que sovint es lamenten del poc civisme dels visitants de Roma a l’hora de pagar per desplaçar-se.

31/01/2014: "Puzzle" okupa. Roma

Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa
En ple centre del barri del Tufello, situat en una zona perifèrica de Roma, trobem un edifici públic ocupat. Es tracta de Puzzle, un espai que ha esdevingut un símbol de la lluita per aconseguir les condicions socials i econòmiques mínimes que consideren necessàries en un estat del benestar. En aquest espai conviuen 10 joves, però també és una escola popular per a nens, un centre d’ensenyament d’italià per als immigrants i un dels nexes d’unió del moviment social del barri on es troba.20/12/2013: Staminali. Roma.

Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa


Des de fa més de quatre mesos, dos germans romans afectats per distròfia muscular es manifesten davant del Parlament italià per demanar de poder-se tractar amb cèl•lules mare, una mètode en fase d’experimentació que bloqueja les malalties neurodegeneratives. Aquesta iniciativa, batejada amb el nom de Civico 117a, representa més de 25.000 italians afectats per malalties d’aquest tipus que volen optar a la cura. Tot i que una llei italiana garanteix els tractaments a tots aquells que no tinguin cap més opció, la legislació europea ho prohibeix, fet que origina un xoc legal que ha desembocat en aquesta situació conflictiva.

Publicitat


       Següent
|