Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

22/06/2012: Coffe bus

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


Malgrat les promeses de la llei de l'habitatge digne, a Bordeus encara hi ha molta gent que passa les nits al carrer. A la ciutat però, hi ha diverses iniciatives per ajudar a aquest sector de la població com els menjadors socials, els albergs o les recollides de roba d'abric. Cada dijous al matí, al centre de la ciutat s'instal·la un autobús amb una proposta que va més enllà: amb un entrepà i una beguda ofereixen també una estona d'acollida, escolta i intercanvi.

01/06/2012: La moda a Bordeus

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


Sempre es diu que les dones franceses miren molt per la seva imatge personal, que s'arreglen els cabells i es maquillen, que França sempre ha estat la pionera de la moda, sobretot de les firmes més conegudes. Bordeus no és pas cap excepció d'aquest tòpic, però ofereix possibilitats molt diverses per a tots els gustos i butxaques. Descobrim dues cares de la moda a la ciutat.

25/05/2012: Republicans exiliats

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


Bordeus va ser durant la Guerra Civil Espanyola i la postguerra el refugi de moltes famílies republicanes que van fugir de la persecució del franquisme per salvar les vides. Tot i que la seva arribada i la seva vida a França no va ser sempre fàcil, van participar activament en la Resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial, i molts d'ells s'hi van quedar fins als nostres dies. Ara, diverses associacions mantenen viva la memòria històrica d'aquells que van lluitar per la llibertat d'un país en guerra.

04/05/2012: Les portes de Bordeus

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


A Bordeus, una ciutat que fa la meitat que Barcelona, hi trobem fins a sis arcs i portes. La majoria són portes d'accés a la ciutat antiga; d'altres, construïdes més tard, quan es van ampliar les muralles per conduir la ciutat a una època moderna. Tot i que formen part del patrimoni històric de la ciutat, avui dia continuen sent punts de referència per a la vida quotidiana dels bordelesos.

27/04/2012: Garage Moderne

Categories: Aida Fernández , Bordeus
Escrit per: blogeuropa


A França, les associacions contribueixen de manera molt important a l'economia del país. N'hi ha de tot tipus: culturals, d'estudiants, de voluntaris... A Bordeus, entre d'altres, trobem el Garage Moderne, un taller mecànic associatiu que combina l'aprenentatge de la mecànica per als socis amb diverses activitats culturals.
       Següent
|