Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Aitana Glasser , Florència
Escrit per: blogeuropa
Per tots és sabut que Florència és la ciutat del renaixement, però en els últims anys, s’han anat obrint camí noves corrents artístiques relacionades amb l’art urbà. Ara, els artistes de carrer estan en peu de guerra, reivindicant el seu paper i demanant a les institucions el seu recolzament per poder sobreviure. Tindrà en compte Florència aquests nous moviments o seguirà vivint de la seva història?Categories: Aitana Glasser , Florència
Escrit per: blogeuropa
El Mercato delle Pulci és el mercat d’antiguitats més conegut de la ciutat de Florència. Amb una llarga tradició al darrere, s’enfronta ara a un període complicat. En els darrers anys, ha hagut de fer front al descens de clientela causat per la crisi econòmica i per l’auge de les noves tecnologies. Des de fa un any està pendent, a més, d’una decisió que marcarà la seva història: el canvi d’ubicació del mercat que l’Ajuntament ha decidit fer, traslladant-lo de Piazza de Ciompi a Piazza Annigoni. Una decisió que no ha agradat a gairebé ningú i que ha portat amb ella una polèmica difícil de calmar.


Categories: Clara Julià , Florència
Escrit per: blogeuropa
Florència no només és l’emblema del renaixement; des de fa segles la ciutat és famosa pels seus negocis històrics i per la gran quantitat d’artesans de diversos sectors que mantenen fins a dia d’avui l’essència d’aquesta ciutat. Com és el cas de la família Filistrucchi, artesans de barbes i perruques o la família Bizzarri que elabora productes químics. Però amb l’arribada de les noves tecnologies els artesans es troben amb més dificultats que anys enrere per mantenir els seus negocis i traspassar a les generacions futures els seus coneixements.Categories: Clara Julià , Florència
Escrit per: blogeuropa
Aquest any se celebra el 50è aniversari de la jornada tràgica del desbordament de l’Arno, també anomenat l’Alluvione di Firenze. Amb motiu d’aquests 50 anys, el Centre Històric del barri de San Niccolò ha fet una exposició que ha permès a molts dels supervivents retrobar-se i posar en comú vivències i fotografies per recordar aquell 4 de novembre de 1966.
Categories: Clara Julià , Florència
Escrit per: blogeuropa
La Toscana és la quarta regió més productiva de vi, situada entre Siena i Florència. És famosa pel chianti, l’únic vi toscà que encara pot ser produït seguint l’antiga tècnica anomenada “del governo del vino al "uso toscano" o “a la Chianti”. Amb els anys, per culpa que Itàlia s’ha convertit en el principal exportador mundial de vi, s’està sobreexplotant el sòl i s’està perdent la tradició. Per aquest motiu han sorgit iniciatives com les de Lapo Tardelli i Giulio Wilson, que volen recuperar les varietats de raïm més autòctones de la Toscana.

Anterior       Següent
|