Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Escrit per: blogeuropa
Le Giubbe Rosse és una cafeteria del centre de Florència oberta des del 1896. Comença a guanyar popularitat com a lloc de trobada de jugadors d'escacs i intel·lectuals. Després, esdevé punt de reunió d'artistes futuristes. Durant les dues guerres mundials, s'hi frenen les activitats culturals i pateix una enorme repressió. Coneguem aquests 120 anys d'història i què s'hi fa avui en dia.

Escrit per: blogeuropa
Una dona és assassinada per violència masclista a Itàlia cada tres dies. A més, l'assetjament sexual als carrers i moltes altres actituds masclistes són generalitzats i, fins i tot, estan normalitzats. Les dones de l'associació Fiesolana 2b han engegat el projecte de la Biblioteca Feminista per fer-hi front. Hi podem trobar llibres i revistes de temàtica feminista i de gènere. També s'hi desenvolupen activitats amb l'objectiu d'empoderar les dones.

Escrit per: blogeuropa
La Toscana és molt famosa per la seva gastronomia: "bistecca alla fiorentina", "tripa", "salumi"... i el pa. Què té d'especial el pa d'aquesta província? A la Toscana, el pa es fa sense sal. Quan els estrangers i els italians d'altres províncies el tasten, sovint el troben poc gustós. Però, per què fan el pa sense sal? Descobrim les tradicions que s'amaguen darrere d'aquest pa insípid.

Escrit per: blogeuropa
La Galeria dels Uffizi compta amb una sèrie d'iniciatives per fer del museu un espai més accessible. Entre aquestes iniciatives, n'hi ha una per a persones cegues o amb visió reduïda: "Uffizi al tacte". Descripcions en Braille, representacions en relleu de les pintures més cèlebres o l'ús de guants de làtex per tocar les escultures són alguns dels mètodes que ofereixen a les persones cegues.

Escrit per: blogeuropa
Florència es troba entre les cinc destinacions preferides d’Itàlia. Els turistes solen centrar-se en els monuments principals i sovint s’obliden de la riquesa artesanal de la ciutat. A la zona d’Oltrarno, hi trobem negocis artesanals de tot tipus. Però la seva supervivència està cada vegada més en perill. Com ho fan els propietaris per mantenir les seves botigues obertes?
       Següent
|