Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Andrea Zamorano , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
La zona del Port Sud d’Aarhus està gairebé abandonada. Actualment, serveix com a zona de pàrquing i hi malviuen persones amb problemes de drogaddicció i persones sense sostre. Davant d’això, l’associació Amics del Pont del Carbó s’ha organitzat per revitalitzar la zona. Proposen rehabilitar l’antic Pont del Carbó, en desús des dels anys 60, per convertir-lo en un connector entre el centre d’Aarhus i el Port Sud. D’aquesta manera, pretenen que de cara al 2018 la zona torni a tenir vida.


Categories: Andrea Zamorano , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Gellerup és un barri situat als afores d’Aarhus que té greus problemes socials. Per aquest motiu, el govern danès el defineix com a gueto. De fet, és un dels guetos més grans de Dinamarca amb més de 6.000 habitants, un 88% dels quals són d’origen immigrant.
Actualment, Gellerup està experimentant grans canvis urbanístics dirigits a convertir la zona en un districte atractiu. En aquesta direcció també treballa un nou projecte cultural, el festival Eutopia 2017. Aquest festival forma part de les nombroses activitats que es faran a Aarhus l’any que ve, quan la ciutat sigui Capital Europea de la Cultura. Durant el 2017, sota el lema ‘Rethink’ -Repensar -, Aarhus convidarà al canvi a través de la cultura arreu de la ciutat, també ho farà a Gellerup amb el projecte d’Eutopia.


Categories: Andrea Zamorano , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Pension Skejby és una presó de règim obert situada a Aarhus en la qual apliquen un model únic al món: els presos conviuen amb persones que no han comès cap delicte. L'objectiu d'això és que canviïn el seu patró de conducta i, d'aquesta manera, els sigui més fàcil reintegrar-se en la societat. Segons un estudi de la Universitat de Copenhaguen, els resultats d'aquest model són positius ja que els ex interns de Pension Skejby reincideixen un 21% menys que els d'altres presons obertes daneses.


Categories: Andrea Zamorano , Aarhus
Escrit per: blogeuropa

La zona del Port Sud d’Aarhus està gairebé abandonada. Actualment, serveix com a zona de pàrquing i hi malviuen persones amb problemes de drogaddicció i persones sense sostre. Davant d’això, l’associació Amics del Pont del Carbó s’ha organitzat per revitalitzar la zona. Proposen rehabilitar l’antic Pont del Carbó, en desús des dels anys 60, per convertir-lo en un connector entre el centre d’Aarhus i el Port Sud. D’aquesta manera, pretenen que de cara al 2018 la zona torni a tenir vida.Categories: Mireia Rom , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Fins aquest any, els pescadors europeus tenien el dret de seleccionar el peix que no els surt rendible econòmicament. En altres paraules, podien tornar a llançar el peix petit al mar. No obstant això, la Unió Europea considera que aquesta pràctica suposa un malbaratament de recursos i ha implementat a partir d'enguany l'obligació de desembarcament, que es farà efectiva de manera progressiva en tots els mars europeus. Això implica que els pescadors hauran de quedar-se tot el peix que pesquen. Mentre que organitzacions mediambientals aplaudeixen aquesta mesura, molts pescadors danesos consideren que els comportarà greus pèrdues econòmiques.


Publicitat


Anterior       Següent
|