Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

19/04/2011: Llegendes de vampirs

Escrit per: blogeuropa

Volterra i Montepulciano eren petites i tranquil·les ciutats toscanes on els turistes anaven a buscar la pau i el repòs que en aquells paratges acompanyen el bon vi. Tot va canviar quan Stephanie Meyer va decidir situar-hi part de l'acció de "Lluna nova". Els fans de Twilight arriben de tot el món per veure el lloc que descriu el llibre, a Volterra, i les escenes de la pel·lícula, a Montepulciano. Les dues ciutats s'han adaptat a aquest nou tipus de turisme.
Escrit per: blogeuropa

La cuina italiana és apreciada arreu del món, i organitzacions com Slow Food lluiten per preservar-ne els beneficis i les característiques tradicionals. Simplicitat i harmonia defineixen els àpats italians, però la dieta té un altre extrem. Quan la importància del menjar es converteix en obsessió, poden aparèixer malalties com l'anorèxia i la bulímia, companyes d'institut de moltes joves d'Itàlia.

25/01/2011: Invasors dels senyals

Escrit per: blogeuropa


Si ens fixem en els senyals de trànsit de la ciutat, podrem veure fàcilment que tenen un toc peculiar. Ja sigui posant humanoides o objectes, Clet Abraham juga a transformar els senyals. Es tracta d'un corrent d'art urbà popular com ho poden ser els grafits. L'obra de Clet es pot veure en ciutats franceses i italianes, i es caracteritza per respectar la visibilitat dels senyals i treballar sobre el seu significat per fer-nos reflexionar.
Escrit per: blogeuropa

Les arts vibren a les entranyes de Florència. Al centre hi conviuen els museus, que custodien antigues obres mestres, mentre que al carrer es desenvolupen noves formes d'art concebudes perquè en puguem gaudir al mateix moment i perquè les oblidem l'endemà, excepte per a aquells que les hagin pogut veure. En un carrer poc turístic hi ha un taller, una entrada a un món de fantasia inventat pel mestre de màscares Agostino Dessi. Hi entrem per parlar-hi i descobrir aquest tipus d'art poc comú però que sobreviu a la ciutat de les arts.

11/01/2011: Turistes i estudiants

Escrit per: blogeuropa

La gran quantitat de turistes i estudiants que acull Florència fa que siguin una part important de l'economia de la ciutat. Comerços, restauració, hotels per als turistes i lloguers per als estudiants mantenen els negocis del centre molt actius. D'altra banda, la inflació dels preus de la vivenda ha fet marxar els florentins cap a la perifèria i els turistes han convertit el centre en una zona de serveis al visitant. En aquest reportatge esbrinem els pros i els contres que suposen per a Florència els turistes i els estudiants.       Següent
|