Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Escrit per: blogeuropa

5.000 DKK (corones daneses) són aproximadament 700€.
Aquest és l'import mínim que el govern danès paga als estudiants universitaris cada més. Un sou. Un sou que els joves no han de gastar en la matrícula de la carrera perquè tots els estudis superiors en aquest país són totalment gratuïts. És, doncs, per aquest motiu, que la mitjana d'edat en què els joves s'independitzen a Dinamarca es troba sorprenentment entre els 17 i els 20 anys.
Escrit per: blogeuropa


Són les sis. Les botigues van tancant. I passejant pel carrer, em crida l'atenció l'aparador d'una de les delicioses pastisseries de la ciutat. Però avui no em fixo en les trenes de canyella ni en la pasta de panses. Avui em quedo de pedra quan veig que les mans dels treballadors arrosseguen tot el que queda a les vitrines fins a unes grans bosses de plàstic negres: són bosses de deixalles. De seguida vaig pensar que tot aquest menjar no s'havia de llençar. Calia aprofitar-lo d'alguna manera! Però algú ja ho havia pensat abans.
Escrit per: blogeuropa

Són capaços de descriure's ells mateixos com persones egoistes, amb dificultats per relacionar-se, i poc agraïts amb el gran estat del benestar en què viuen. Però darrere d'aquestes declaracions s'hi amaguen, segons alguns estudis, les persones més felices del món.
Escrit per: blogeuropa

A l'escola, la mestra parla en danès. Els companys de classe, també. A la televisió, els dibuixos animats són en danès. Només a casa, el pare o la mare parlen català. Aquesta és la situació de molts nens catalanodanesos que viuen a Copenhaguen. Una situació en què el català queda relegat a la relació amb els adults: els pares o els avis. Des de fa un temps, al taller de la Mireia, alguns d'aquests nens tenen l’oportunitat de coneixe’n d'altres en la mateixa situació que ells. Relacionar-se, jugar i cantar en català. I així, de mica en mica, construir la seva part d'identitat catalana.
Escrit per: blogeuropa

Des dels llacs de la ciutat es veuen les façanes més o menys uniformes de quatre barris: Vesterbro, Frederiksberg, Norrebro i Osterbro. Entre aquests barris hi ha una gran continuïtat: urbanísticament parlant estan molt ben lligats. Però la identitat i particularitat de cada un d'ells és ben diferent un cop ets a dins, on es pot palpar fàcilment l'atmosfera, els colors i el ritme dels seus carrers.       Següent
|