Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

21/06/2011: Immigrants d'estiu

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

Ens cansem de repetir d'on som, què hi fem, aquí, i per què hem decidit canviar un estiu de xiringuitos de platja i sol per un de pluges, dies ennuvolats i màximes de 19º C. Treballem a Bergen durant tres mesos i fugim abans que tot torni a cobrir-se de neu. Busquem possibilitats en un país amb un nivell de vida més alt que el nostre perquè -siguem realistes- els diners mouen el món. Venem salmó, souvenirs i el que faci falta per pagar-nos els estudis o simplement per anar tirant quan tornem a casa. Sí, som immigrants d'estiu.
Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

A principis de maig, una estampida de pantalons vermells va envair els carrers de Bergen. Al mateix temps, altres ciutats noruegues també patien la plaga d'adolescents vestits amb la mateixa indumentària. Cada any, tres setmanes abans del dia nacional noruec (17 de maig), els estudiants de Batxillerat fan els exàmens que decidiran el seu futur. Però, a la vegada, també els és permès fer festes i emborratxar-se sense parar. Es fan dir RUSS: estudiants a mig camí entre l'institut i la universitat.

03/05/2011: Noruega i el flamenc

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

Diuen que els nòrdics tenen orxata a les venes. Que no són passionals ni saben mostrar els sentiments. Però fins a quin punt aquest caràcter fred és un tòpic? Després d'Oslo, Bergen és la ciutat noruega amb més acadèmies de flamenc... Els escandinaus poden ser tan expressius com els llatins?

26/04/2011: “snus”

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa

A Noruega, ja fa molts anys que hi ha una llei antitabac. Però, misteriosament, són comptats els noruecs que surten a fumar a la porta de les cafeteries i restaurants. La gent que passeja pel carrer prefereix ficar-se les mans a les butxaques per protegir-se del fred en lloc d'aguantar la cigarreta. Llavors, com s'ho fan, els fumadors noruecs? La resposta és només una paraula: “snus”.

05/04/2011: Borealis

Categories: Nerea Alfonso , Bergen
Escrit per: blogeuropa


Borealis és un festival que no té tendes de campanya, estil de música comú, ni fans incondicionals. Cada any, Borealis torna a Bergen i rodalies per mostrar als interessats les últimes novetats en el món de l’experimentació amb so i música. Molts no l'entenen o ni en senten a parlar, però, malgrat això, Borealis ha rebut aquest any més visitants que mai.       Següent
|