Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Cada setmana, pels carrers d'Istanbul es poden trobar més de 200 bazars on s'hi pot comprar de tot. El de Fatih és el més important ja que es celebra cada dimecres des del segle XV, però l'obertura de grans centres comercials als barris està perjudicant aquesta tradició. Com afronten aquesta situació? Estan apareixent solucions al respecte?

Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


L'origen de les cafeteries es troba a Istanbul a principis del segle setze. Durant l'imperi otomà, els kahvehanes eren locals on es trobaven els homes per posar-se al dia, jugar una partida o bé per conversar. Actualment encara existeixen i molts homes continuen trobant-se cada dia al kahvehane del costat de casa o de la feina. Però, on passen el temps lliure les dones? Hi ha cap alternativa per elles a l'antiga capital de l'imperi otomà?
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Pels carrers d'Istanbul, és normal trobar-t'hi gats i gossos compartint els espais públics. No tenen amo ni llar, però no els falta res. La gent està acostumada a donar-los menjar i mimar-los. Aparentment, sembla que hi hagi una harmonia entre les persones, el trànsit i els animals del carrer. Però el govern turc sembla que no ofereix gaires possibilitats en garantir els drets d'aquests.

Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropa


Tophane és un barri del centre d'Istanbul on hi ha més de vint galeries d'art. Deu anys enrere, quan es va construir el museu d'art contemporani "Istanbul Modern", moltes galeries van traslladar-se al barri industrial i tradicional de Tophane. Des de llavors, no han part d'inaugurar-se noves galeries que volen convertir el barri en el cor de l'art turc contemporani.
Categories: Albert Elias , Istanbul
Escrit per: blogeuropaLes sabates, a Istanbul, tenen un paper clau. Abans d'anar a resar, els turcs s'han de netejar els peus. Si vols visitar una mesquita, et fan treure les sabates. Mentre passeges pel centre d'Istanbul pots trobar molts homes que t'ofereixen netejar-te les sabates o bé embetumar-les. Perquè tenen tanta fixació amb les sabates i els peus?
Anterior       Següent
|