Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Marina Sánchez , Bergen
Escrit per: blogeuropa
Noruega està preparada. Els refugiats sirians també estan arribant al nord d'Europa i Noruega és una de les seves destinacions. El país escandinau té una llarga tradició en l'acollida de refugiats i la seva intenció és continuar-la. Des de l'estiu s'han posat en marxa totes les mesures per organitzar l'arribada i acollida dels centenars de refugiats que han d'arribar. Amb l'objectiu de fer la vida dels nouvinguts més fàcil, l'administració treballa juntament amb la Creu Roja per ajudar les famílies sirianes a integrar-se en la societat del seu nou país de residència.Categories: Marina Sánchez , Bergen
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat Noruega de Bergen cada any se celebra el Matfest, el festival del menjar, on s'hi presenten productors, agricultors i pescadors de l'oest de Noruega amb l'ànim de promocionar el menjar local i de qualitat. Anys enrere va aparèixer la tendència per part de la societat noruega de comprar productes alimentàris de petits productors locals i avui dia és ja tot un estil de vida. En detriment dels productes industrials, als supermercats s'hi poden trobar tot tipus d'aliments que provenen d'agricultors o pescadors de la regió de Hordaland, els quals ofereixen una gran varietat de productes que tenen molt d'èxit entre els consumidors.

Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa


Tots hem sentit parlar alguna vegada del mercat del peix, el temps noruec i les oportunitats laborals. Bergen s'ha convertit en una destinació popular per aquells que busquen feina, ara ja no només a l'estiu. Són molts els espanyols que s'han llençat agosarats a la recerca d'"El somni noruec" i que han deixat tota la seva vida enrere viatjant amb poc més que els estalvis a la butxaca. Malgrat tot, les coses no són tan fàcils com semblen. Bergen està preparada per fer front als nous immigrants europeus? Hem de deixar de creure en "El somni noruec"?
Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa
Svalbard és un arxipèlag situat a l’oceà Glacial Àrtic, a més de 78º al nord. Malgrat que és un lloc del qual no se’n sap gaire, hi viuen unes 2.000 persones, repartides en diversos assentaments, gairebé tantes com óssos polars.
En vista d’un clima canviant i una indústria minera en desenvolupament, l’espai més ben preservat del món podria trobar-se en risc.
Suposa la mineria un veritable risc per a l’ecosistema? L’augment del turisme podria provocar pèrdua de biodiversitat? En aquest reportatge es posarà al descobert com l’últim racó inexplorat i inexplotat del món es protegeix dels interessos exteriors.Categories: Marta Pascual , Bergen
Escrit per: blogeuropa
Tots hem sentit a parlar del “canvi climàtic” a l’escola, als diaris, a la televisió... però els seus efectes semblen caure’ns lluny. Malgrat tot, en altres zones del planeta l’escalfament global no és un fantasma, sinó una amenaça palpable. A les illes noruegues Svalbard ho noten any rere any, la capa de gel dels fiords, imprescindible per a ossos i foques, va disminuint.


       Següent
|