Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: General , Nadal
Escrit per: blogeuropa
Aquest dimarts 21 de desembre a les 20.20h i a les 00.55h. no et perdis al Canal 33 el quaranta-sisè capítol de Blog Europa dedicat al Nadal on podràs veure les següents ciutats:

- Aarhus - El Jordi Capdevila i Nisser.

- Praga - La Berta Oliveres i el Nadal.

- Florència - La Raquel Folgarona i un nadal italià.

- Stuttgart - L'Anna Duran i el Feuerzangenbowle.

- Breda - L'Eugènia Otero i el Sinterklaas.

I si ho vols tornar a veure, al canal 3/24 tens una altra oportunitat, els diumenges a les 10.40h del matí.

21/12/2010: Nisser

Categories: Jordi Capdevila , Aarhus , Nadal
Escrit per: blogeuropa

Els danesos, i a tot Escandinàvia, existeixen unes criatures fantàstiques anomenades Nisser. Han ajudat durant milers d'anys els grangers a canvi de menjar, però en l'actualitat són els encarregats de fabricar els regals per als més menuts. Descobriu qui són, a Dinamarca, els que fan de cagatió.

21/12/2010: Praga i el Nadal

Categories: Berta Oliveres , Nadal , Praga
Escrit per: blogeuropa

Fa dies que els llums de colors il·luminen els carrers i les teulades estan emblanquinades. El 24 de desembre s’acosta i les famílies txeques es preparen per fer un seguit de tradicions tant paganes com cristianes que busquen descobrir el futur de l’any que s’acosta. Les closques de nous, el plom o les pomes són alguns dels mètodes utilitzats. La família Poppy ens ho ensenya.

21/12/2010: Un Nadal italià

Escrit per: blogeuropa

La cultura italiana és com la nostra pel que fa a les festes d'hivern. Moltes celebracions són similars a les que tenim a casa, però totes marquen la diferència amb petits detalls i modificacions que poden arribar a canviar el sentit d'una celebració. En lloc dels Reis, als nens italians els visita la Befana, una simpàtica bruixa vella que premia els nens bons amb joguines i caramels, i en lloc de la carta al Pare Noel, escriuen una carta als pares. Es compren petards a les botigues de Tutto, 1€, es fan rituals de Cap d'Any i un llarg etcètera de peculiaritats que ofereixen una manera diferent de veure i viure el Nadal.
Categories: Anna Duran , Nadal , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa

En un ambient càlid i relaxat, els estudiants alemanys es reuneixen cada Nadal per mirar la mateixa pel·lícula, “Die Feuerzangenbowle”, una comèdia del 1944 que ha esdevingut de culte. En comptes de menjar crispetes i beure refrescos, els universitaris preparen una beguda especial per a aquesta cita: un Feuerzangenbowle. Feta amb vi negre, cítrics i espècies, la màgia l'aporta el sucre, que, ruixat amb rom, s'encén i hipnotitza tots els presents amb el moviment de la flama, l'aroma que desprèn i la tranquil·litat que transmet veure com, gota a gota, el sucre es dissol en el vi.       Següent
|