Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Escrit per: blogeuropa


Amb una densitat de 20 persones per quilòmetre quadrat, Suècia té una població estimada d’uns 9,3 milions d’habitants. Després de la Segona Guerra Mundial, aquest país nòrdic sempre ha estat protagonista, pel que fa a temes d’immigració. Al sud del país, on es concentra el major nombre de població, la immigració de gent exiliada es fa molt present. Aquet és el cas del barri on visc: Råslätt, on més del 70% de la gent que hi viu prové d’altres països, que han hagut d’abandonar per un motiu o altre.
La integració hauria de ser notable en un país on existeixen més d’una cinquantena de nacionalitats diferents, però és així realment?
Escrit per: blogeuropa


Les cafeteries a Suècia són més que un lloc per anar a prendre un cafetó. Aquí tenen una funció sociabilitzadora. Tots els suecs tenen el mateix hàbit: després de la jornada laboral o de la universitat van a la cafeteria. És com un ritual. Però per què hi van? Què hi fan? Pot ser que hi tinguin alguna cosa a veure el fred i la foscor? Descobriu-ho vosaltres mateixos.
Escrit per: blogeuropa


Creieu que és possible que la universitat no tingui uns horaris establerts per les classes? Que cada dia hagis de mirar per Internet a quina hora és la matèria i a quina aula s’imparteix? Creieu que a tots els països, les assignatures duren un semestre o tot un any? Heu sentit a parlar algun cop de la Unió d’Estudiants? Què és? Existeix al nostre país? Si voleu trobar la resposta a totes aquestes preguntes, us convido a veure un reportatge que no us deixarà indiferents i en què aprendreu alguna cosa més sobre Suècia.
Categories: Laura Sopeña , Jönköping , Nadal
Escrit per: blogeuropa


Sense el pessebre i sense la festa dels Reis Mags, com celebren a la freda ciutat de Jonköping el Nadal? Què mengen durant aquestes dates?

Si vols veure més vídeos relacionats amb el Nadal, clica aquí.
Escrit per: blogeuropa


Voleu saber què fan els suecs quan entren a casa? Us penseu que totes les sueques són rosses? En aquest reportatge ho descobrireu.

Si vols veure més vídeos relacionats amb els tòpics, clica aquí.       Següent
|