Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Mar Garro , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa
Copenhaguen ha estat considerada en més d’una ocasió la ciutat més habitable del món, i és perquè en els últims anys, a la capital danesa hi ha hagut diverses transformacions i han posat la comoditat dels seus habitants al centre. En el reportatge següent, explorarem què és el que els arquitectes i urbanistes han tingut en compte per fer de Copenhaguen una ciutat per a la gent.


Escrit per: blogeuropa
Trobar pis a Copenhaguen és tot una odissea. En els últims anys hi ha hagut un augment de la demanda però no de l'oferta. Estudiants danesos, famílies i joves de tot arreu d'Europa volen viure a una de les ciutats més benestants del món. Però aconseguir pis no és tan fàcil. I menys de lloguer. Els preus són alts i els contractes curts, així que és comú que alguns es trobin en una constant cerca de pis. Altres però, inclosos els joves, decideixen comprar un habitatge directament i assegurar-se la jugada. Perquè a Dinamarca, a diferència de casa nostra, aconseguir una hipoteca és fàcil i segur. O almenys, això sembla.


Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


"Vivim una societat de consum que, entre d'altres aspectes, ens ha fet arribar a un sistema mundial de malbaratament del menjar. Els supermercats i les grans superfícies llencen a les escombraries tones de menjar aprofitable, de vegades perquè estan a punt de caducar, d'altres perquè els envasos estan en mal estat i tenen por de perjudicar la seva imatge. Una bona manera d'aprofitar tots aquests aliments és el dumpster diving, una pràctica cada vegada més legitimada."

Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa


"Cada any arriben a Copenhaguen més immigrants que busquen millorar la seva qualitat de vida, però no és gens fàcil integrar-se a la societat danesa sense tenir papers ni conèixer l'idioma. Molts aprofiten la temporada de bon temps per sortir al carrer a recollir llaunes i ampolles, per després reciclar-les als supermercats de la ciutat i així guanyar uns diners mínims per sobreviure el seu dia a dia. Copenhaguen, "la terra de les oportunitats"?"

Categories: Cèlia Vila , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropaLes Højskoles són centres enfocats a que els estudiants experimentin diferents àmbits educatius abans de decidir quina carrera fer o quins estudis seguir. L'objectiu és brindar-los la oportunitat d'experimentar i de descobrir-se a ells mateixos per tal que arribin a saber quin és el futur professional que volen perseguir. Aquest model d'escoles és una mostra de la voluntat de provar models educatius alternatius.       Següent
|