LES NOSTRES EMISSIONS: al 33, els dissabtes i diumenges, a les 21.45, i al 3/24, els dissabtes, a les 11.00 i a les 18.00.


destacat mapa europa

01/04/2016: Wifi 4 life. Praga.

Categories: Helena Molist , Praga
Escrit per: blogeuropa


Als carrers de la ciutat de Praga hi viuen uns 6.000 “sense sostre”. I d’altra banda, hi arriben uns 6 milions de turistes cada any. Veient aquests dos factors, tres emprenedors txecs han creat el projecte Wifi 4 Life, que pretén posar en contacte els dos col•lectius. Es tracta de donar als “sense sostre” una oportunitat d’inserció laboral i social, facilitant-los un petit router perquè puguin emetre Wifi. Els habitants i visitants de Praga es beneficiarien d’aquest servei perquè es podrien connectar a internet al carrer a través del seu senyal. Parlem amb un dels seus creadors.
Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
Aquest any se celebra l'any de la cultura vietnamita a la República Txeca, i és que els immigrants vietnamites són el tercer grup més gran després d'ucraïnesos i eslovacs. Actualment, més de 65.000 persones amb orígens vietnamites viuen al país.

Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
La República Txeca és l'únic estat membre de la Unió Europea on està permès fumar a bars i restaurants sense cap limitació. Entre un 28 i un 32% de la població txeca és fumadora i tot i que hi ha altres països amb un nombre més elevat de fumadors, aquest és l'únic estat europeu on el nombre de fumadors no baixa sinó que puja. Malgrat els intents de canviar la llei actual el país centreeuropeu continua sent un dels més permissius respecte el tabac i un dels llocs on és més barat aconseguir-lo.


Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
El 27 de maig de 1942 la resistència txeca va dur a terme el major atemptat que es va produir sobre cap dirigent nazi. Reinhard Heydrich era considerat el nazi perfecte i havia governat amb mà de ferro el Protectorat de Bohèmia i Moràvia durant vuit mesos.


Categories: Eulàlia Berlanga , Praga
Escrit per: blogeuropa
La lluita medieval cada vegada és més popular a la República Txeca, un país que va viure la seva època daurada sota el regnat de Carles IV, quan Praga va esdevenir capital del Sacre Imperi Romanogermànic. Aquesta primavera la ciutat acollirà la Batalla de les Nacions, el campionat mundial de lluita medieval que se celebra cada any des del 2009. A més a més, el poble de Libušín celebra des de fa 24 anys un festival medieval amb més de 2000 actors i 5000 assistents.Publicitat


Anterior       Següent
|