Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Cristina Cabasés , Praga
Escrit per: blogeuropa
Amb la modernització de la ciutat de Praga i l'arribada de les cadenes de supermercats, els mercats d'agricultors locals es van veure en perill. La cooperativa Archetyp va néixer per posar-hi remei. Visitem alguns dels mercats que es poden trobar a la capital txeca i descobrim per què són importants.

Categories: Cristina Cabasés , Praga
Escrit per: blogeuropa
El rellotge astronòmic de Praga, que data del segle XV, guarda moltes històries, i a través d’elles podem conèixer una mica més la ciutat i la seva gent. Parlem amb el mestre rellotger i descobrim què hi ha darrere d’un dels monuments més importants de la capital txeca.

Categories: Cristina Cabasés , Praga
Escrit per: blogeuropa
Som al Cafè Prostoru, a Praga, on un grup feminista que es va formar el 8 de març ha organitzat una festa. Són dones que van venir d'altres països a estudiar o treballar a la República Txeca i van tenir la necessitat d'ajuntar-se per donar suport al feminisme i treballar-hi a favor. Avui ens presenten el seu fanzín sobre l'assetjament sexual, i aprofitaran l'esdeveniment per trobar-se amb altres dones que estan en la mateixa situació.Categories: Elena Bulet , Praga
Escrit per: blogeuropa
Un monument que cobra vida. El pont de Carles es transforma cada moment del dia, acull gent de totes les edats i nacionalitats. Fent una passejada des del nucli antic fins al barri de Mala Strana, el pont et brinda les millors vistes de Praga. En aquest reportatge, descobrim els seus secrets i la diversitat que un pot experimentar en passar-hi.

Categories: Emma Coll , Praga
Escrit per: blogeuropa
La descentralització, les monedes virtuals o com l’estat opera amb la nostra privacitat són temes infinits ara mateix. Per això, el grup d’artivistes txec Ztohoven ha creat el Paralelní Polis, un institut de criptoanarquia. Aquest espai promou les idees de llibertat, independència i desenvolupament de la societat i permet acostar a la ciutadania eines per esquivar el control dels estats en l’entorn virtual. Un bon exemple n’és la iniciativa del Cafè Bitcoin que, per a molta gent, serveix com a primer contacte amb les monedes virtuals.


       Següent
|