Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

09/03/2010: Lugano i l'hoquei

Categories: Marta Vives , General , Lugano
Escrit per: blogeuropa


El HC Lugano és un equip d’hoquei sobre gel que competeix en la primera lliga nacional suïssa de primera divisió. L’equip, format per jugadors d’arreu del món, ha guanyat set campionats suïssos en aquest país, on l’hoquei sobre gel és un dels esports més importants. El HC Lugano es caracteritza per portar sempre una afició potent i sorollosa, que engresca qualsevol partit.
Categories: Marta Vives , General , Lugano
Escrit per: blogeuropa


Suïssa és un país on conviuen quatre idiomes diferents: l’italià, l’alemany, el francès i el romanx. Aquest fet accentua les característiques més particulars de cadascuna de les quatre regions, que viuen força subordinades als països veïns. Per descobrir-ho, he fet un “road trip” a través dels diferents cantons i regions de Suïssa.
Categories: Marta Vives , General , Lugano
Escrit per: blogeuropa


Normalment, una ciutat d’uns 50.000 habitants no acull les botigues de les millors marques, però, si tens en compte que Lugano té un molt alt nivel de vida, ja no és tan estrany.
L’elegància, el luxe i el benestar són característiques que acompanyen la ciutat de Lugano i els seus –pomposos- passejants.
Categories: Marta Vives , General , Lugano
Escrit per: blogeuropa


A Lugano, els estudiants no només es troben als bars i discoteques de la ciutat, sinó que tenen una cita setmanal més: el dinar que ofereix l’Església cada dimecres. Tot i que pugui sonar estrany, és un dels punts de trobada principals tot i la diferencia de cultures i, per tant, de religions.

23/12/2009: Lugano i el Nadal

Categories: Marta Vives , Lugano , Nadal
Escrit per: blogeuropa


El Nadal suís no és prou nostàlgic per seguir any rere any aquelles velles tradicions que fan caliu i festa. Aquí prevalen les preferències de cada família a l’hora de celebrar el Nadal, ja que és un país on convergeix gent de països diferents. La tradició nadalenca, doncs, s’adapta als gustos i predileccions de cada casa.

Si vols veure més vídeos relacionats amb el Nadal, clica aquí.       Següent
|