Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Escrit per: blogeuropa
La ciutat de Brussel·les es pot considerar la capital del còmic. I és que són molts anys d'història conjunta, tant pels nombrosos autors nascuts a Bèlgica com per la gran presència del còmic a la ciutat en forma de murals al carrer, museus, galeries o llibreries especialitzades. L'oficina de turisme de Brussel·les s'encarrega de promocionar el còmic com una atracció turística tenint en compte el gran lligam dels ciutadans belgues amb els seus personatges de còmic preferits.

Categories: Carlota Camps , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa
Una manera de sentir-se com a casa a Brussel•les és anant al Casal Català. Aquesta comunitat de catalans a l’estranger organitza des de celebracions tradicionals, com una calçotada, fins a les més típiques festes populars: Sant Jordi, Sant Joan, la Castanyada o el tió. A més, també fan grups d’esplai, on els nens, que sovint només poden parlar a català a casa, poden jugar i llegir en català per tal de millorar el seu coneixement de la llengua.


Categories: Carlota Camps , Brussel·les
Escrit per: blogeuropa
La Brussel·les europea i la belga poden semblar dues ciutats diferents. Dins el barri europeu no tan sols hi ha la seu de totes les institucions, sinó que també hi viuen la majoria dels seus treballadors i les persones que hi tenen relació. Costa trobar funcionaris europeus passejant pel centre de Brussel·les, de la mateixa manera que molts brussel·lesos no freqüenten el barri europeu. Una mateixa ciutat, dues realitats ben diverses.Escrit per: blogeuropa
Si parlem de Bèlgica, és gairebé indispensable parlar de xocolateria i de pastisseria. I és que, en un país on hi ha tanta tradició en aquest àmbit, a banda del seu ús turístic i de la pèrdua de pes que malauradament ha patit l’artesania, podem observar que els joves també busquen el seu lloc en el món laboral dintre d’aquest sector des de l’educació secundària i guiats per professors experts.


Escrit per: blogeuropa
Si el sistema de reciclatge a Brussel•les funciona, no és precisament perquè hi hagi contenidors als carrers, ja que, de fet, no n’hi ha gaires. Per a la recollida de deixalles, els ciutadans han de ficar les escombraries en unes bosses, que són de colors diferents segons els tipus de deixalles, i deixar-les davant la porta de casa. I després les passa a buscar un camió dels equips de neteja d’acord amb un horari i un calendari fixats. I pel que fa als objectes voluminosos o específics, els han de portar a les deixalleries de la Regió de Brussel•les-Capital.

       Següent
|