Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
Els patinets elèctrics, coneguts com "trottinettes", a França, són moda. Cada vegada són més els parisencs i els turistes de la ciutat que opten per fer-los servir per moure-s'hi. Tot i que ha resultat que és un sistema molt eficaç, han generat problemes de convivència als nuclis urbans.


Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
A la ciutat de l'amor i de la llum, la capital francesa, fa un temps que tots els racons s'omplen de rates i ratolins. Les causes: la crescuda del riu, la cultura del lleure en espais públics o la falta de costum de recollir les deixalles. Es pot combatre aquesta proliferació de rates, però, és lícit? I, realment, la ciutat ho necessita?

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
La ciutat de París que, històricament, ha estat un punt de referència de l'art, es disposa actualment a acceptar l'art urbà com una nova forma expressiva contemporània. Aquesta forma artística, que ha estat durant molts anys marginada, ara està impulsada, fins i tot, per diverses associacions.

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
Antigament, Montmartre era un petit poble independent de la ciutat de París ple de vinyes i horts. A mesura que es va anant annexionant a la ciutat, va acabar sent víctima de l’edificació massiva. L’últim solar que els quedava lliure, però, va servir per construir la vinya més important de la ciutat. Avui, la tasca que es du a terme, tant en aquestes vinyes com en les altres vinyes de la ciutat, permet recordar la tradició vinícola de la regió.

Categories: Marta Campabadal , París
Escrit per: blogeuropa
El Kurdistan és un territori de l’Orient Mitjà que, malgrat que comparteix cultura i història, està dividit entre quatre estats: l’Iran, l’Iraq, Turquia i Síria. Dins del Kurdistan sirià hi ha Rojava. És en aquesta zona, enmig de la guerra de Síria, on té lloc la revolució de Rojava, una revolució política liderada per les dones. En aquest context neix una nova ciència: la “jineoloji”, també coneguda com “ciència de les dones”.

Anterior       Següent
|