Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
La ciutat de París que, històricament, ha estat un punt de referència de l'art, es disposa actualment a acceptar l'art urbà com una nova forma expressiva contemporània. Aquesta forma artística, que ha estat durant molts anys marginada, ara està impulsada, fins i tot, per diverses associacions.

Categories: Aina Sanllehí , París
Escrit per: blogeuropa
Antigament, Montmartre era un petit poble independent de la ciutat de París ple de vinyes i horts. A mesura que es va anant annexionant a la ciutat, va acabar sent víctima de l’edificació massiva. L’últim solar que els quedava lliure, però, va servir per construir la vinya més important de la ciutat. Avui, la tasca que es du a terme, tant en aquestes vinyes com en les altres vinyes de la ciutat, permet recordar la tradició vinícola de la regió.

Categories: Marta Campabadal , París
Escrit per: blogeuropa
El Kurdistan és un territori de l’Orient Mitjà que, malgrat que comparteix cultura i història, està dividit entre quatre estats: l’Iran, l’Iraq, Turquia i Síria. Dins del Kurdistan sirià hi ha Rojava. És en aquesta zona, enmig de la guerra de Síria, on té lloc la revolució de Rojava, una revolució política liderada per les dones. En aquest context neix una nova ciència: la “jineoloji”, també coneguda com “ciència de les dones”.


Categories: Marta Campabadal , París
Escrit per: blogeuropa
L’acollida de persones que arriben a França buscant asil polític passa gairebé sempre per ONGs, on poden aprendre el francès, fer tallers, rebre ajuda per fer tràmits i conèixer persones que es troben en situacions similars. En el cas dels artistes refugiats, poder tornar a fer la seva feina, que molts s’han vist obligats a aturar durant molt de temps, els obre una finestra al món.
Categories: Marta Campabadal , París
Escrit per: blogeuropa
Visitem el 6b, un centre de difusió i creació cultural situat al nord de París, concretament al municipi de Saint-Denis. El centre disposa de 180 tallers on artistes residents lloguen espais per treballar-hi, així com espais comunitaris on s’organitzen exposicions i activitats culturals.

       Següent
|