Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca es troba molt sovint entre els països més feliços del món, i molts es pregunten quin és el secret d'aquest país per arribar tan amunt en els rànquings internacionals que mesuren la felicitat. A banda de l'estat del benestar, la separació entre feina i vida privada o la llibertat, els experts apunten un ingredient que diferencia Dinamarca dels seus veïns nòrdics: el "hygge".

Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Quan el ministre d'Agricultura de Dinamarca va anunciar el Pla d'Acció Ecològica per al país, ja fa tres anys, el va considerar el més ambiciós del món. Avui, la nació escandinava encara treballa per aconseguir ser el primer país que produeix tots els aliments de manera ecològica. Quins canvis ha experimentat el país des de l'anunci de les mesures? S'està avançant en la revolució ecològica?

Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
El consum excessiu d'alcohol és un problema al qual Finlàndia s'enfronta des de fa dècades. L'alcohol és, de fet, un denominador comú en gran part dels homicidis i la violència al país. Tot i això, i a causa de la llarga tradició de la substància, les percepcions socials del problema varien, així com les solucions que es proposen.

Categories: Clara López , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Una calaixera que ja no fas servir, un gerro que ja no encaixa amb la decoració o una cadira antiga que has deixat de necessitar. A tots aquests objectes els espera una nova vida a ReUse, l’estació de reciclatge d’Aarhus, Dinamarca. Més de la meitat del rebuig que es genera a la ciutat es recicla. De la resta, el gruix s’incinera i només un 4% no es pot reutilitzar per cap altre mitjà. L’espai va sorgir arran de la gestió de residus d’Aarhus amb l’objectiu de promoure la reutilització i ha permès als ciutadans aprofitar objectes usats de manera gratuïta.
       
|